Про це повідомила перший заступник голови Вінницької ОВА Наталя Заболотна:

– На данний час пансіонат прийняв найбільшу кількість евакуйованих осіб з різних гарячих точок країни. Тут забезпечується догляд за людьми, які не  можуть самі себе обслуговувати.

Такі заклади навіть до війни були переповнені, але завдяки реконструкції 5 поверху ми створили нові місця для переміщених осіб. Також плануються ще додаткові місця, так як розуміємо, що таких людей немало і без нашої допомоги вони не впораються, – повідомила Наталя Заболотна.

В області є ще заклади аналогічного спрямування. Це соціальні заклади, які можуть забезпечити догляд за такими людьми. Їм потрібна фінансова допомога для завершення ремонтних робіт, розпочатих ще до війни та кошти, на облаштування яких, зараз просто ніде взяти.

У воєнний час в таких пансіонатах є проблематика. Під час повітряної тривоги дуже важко спускати цих людей в укриття. Нам потрібно збудувати спеціальні ліфтові шахти, щоб персонал швидко зміг спустити пацієнтів в безпечне місце.

Заклади, які можуть забезпечити належний догляд за такими людьми дуже важливі. Тож умови, які були створені завдяки співпраці з міжнародними організаціями, мають бути забезпечені і в інших установах подібного спрямування.

– Ми розуміємо, що не можемо забезпечити цим людям родини, але організувати якісний та швидкий сервіс – це в наших силах! – запевнила Наталя Заболотна.