Тоді вони дивились один одному з суперником в очі, який захотів відібрати в українця його титули. Але Усик закріпив за собою статус чемпіона світу у суперважкій вазі за версіями WBA, WBO, IBF та IBO.

Хто дочекався поєдинку, який транслювався сьогодні вночі, то бачив, що визначати переможця довелося суддівськими записками – за 12 раундів боксери не відправили один одного в нокаут.

Судді роздільним рішенням визначили переможцем Усика

Поєдинок відбувся в Джидді, Саудівська Аравія.

Як відомо, цей поєдинок відбувся на вимогу Джошуа. Його майже рік тому, 26 вересня Усик побив в боксерському протистоянні в Лондоні, відібравши у нього пояси чемпіона за версіями WBA, WBO, IBF та IBO. Джошуа задіяв пункт про матч-реванш.

Всі задоволені в ці складні часи війни перемогою нашого спортсмена. Бо Олександр Усик з Криму. А отже він показав усьому світові, що Крим це Україна.

Як відомо, Усик з перших днів війни пішов до тероборони. Потім поїхав тренуватись за кордон, щоб утримати титули які виборов.

В цей час його будинок пограбували окупанти, які сунули на Київ. Бо саме в передмісті столиці чемпіон з дружиною побудували собі затишну оселю. Після окупаціі Криму вони сюди переїхали в 2017-му.

Дружина чемпіона світу в надважкій вазі за версіями WBA, WBO, IBO та IBF Олександра Усика Катерина показала наслідки перебування російських окупантів в їхньому будинку у Ворзелі (селище Київської області – розташоване між Ірпенем та Бучею).

Відповідну фотографію вона опублікувала в сторіз Instagram.

“Руський мір! Заїхав і до мене! Тварюки! Просто все зіпсували, на*рали, як завжди!”, – написала Катерина.

Дружина Усика  Катерина місяць тому в Instagram опублікувала пост, в якому висловила свою впевненість в територіальну цілісність України. І зізналася, що дуже шкодує про те, що мовчала в 2014 році. “Я вірю, що Україна все поверне. Включаючи Крим”.

В перші місяці війни,  вона виступила з різкою критикою орків, які грабували, гвалтували, вбивали безневинних…

Дружина Олександра Усика нещодавно заявила, що український боксер отримував погрози від російських окупантів.

Про це вона розповіла  в інтерв’ю YouTube-каналу Київський торт.

За словами Катерини Усик, коли вона ще жила в окупованому Сімферополі, невідомі телефонували боксеру та вимагали, аби він не називав Крим українським.

“Усі ці 8 років Сашку ставили питання, чий Крим. Він би може і сказав би, але коли він був у Києві, його набрали якісь люди та казали: “Саша, якщо ти скажеш, що Крим український, ми знаємо, де живе твоя дружина. Ми зайдемо і обов’язково щось у неї знайдемо. Ми зараз бачимо, як Росія поводиться, я розумію, що вони б у мене щось знайшли”, – розповіла Катерина Усик.

Олександр Усик народився у Сімферополі та неодноразово відвідував Крим після його окупації у 2014 році. Разом з родиною він переїхав з півострова до Києва лише у 2017 році.

18 квітня Катерина Усик заявила, що отримувала погрози через українську символіку, коли жила в окупованому Криму.

Чи кається Олександр Усик в тому, що він із ще одним знаменитим українським боксером Василем Ломаченком до повномасштабного вторгнення знявся в російському пропагандистському фільмі про те, що в українців одна віра з росіянами і вони з ними один народ?

Адже тепер зрозуміло, що відомих українських боксерів використали у великій спецоперації по захопленню не лише України, але й мізків українців, щоб вони дивились ось такі фільми і навіть думки не мали, що вони українці і мають право на свою державу та незалежну від росії православну митрополію.

До речі, дружина Усика свого часу вже висловлювалась стосовно руйнувань рашистами церков в Україні. В тому числі московського патріархату, в якому отримав благословення її чоловік перед боєм.

Перед поєдинком Український чемпіон світу за версіями WBO, IBF, IBO та WBA у суперважкій вазі Олександр Усик перед реваншем із Ентоні Джошуа прокоментував військову агресію Росії проти його країни.

В коментарі YouTube-каналу iFL TV боксер нагадав, що в Україні війна.

“Російська Федерація бомбить мою країну. І руйнує мирні будинки, де живуть люди. Ніяку не воєнну інфраструктуру, а місто, торгові центрі, лікарні”, — зазначив Усик.

Перед від’їздом з України 35-річний спортсмен виклав відеозвернення на своїй сторінці в Instagram, де пояснив своє рішення залишити Україну в умовах війни. На думку боксера, у такий спосіб він більше допоможе своїй країні.

Як бачите, обіцянку виконав – став не лише  чемпіоном але й зробив гучні заяви стосовно безчинств рашистів в Україні. Як і його дружина.

Тетяна Квасюк