Тренер-викладач Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 2 Людмила Козаченко на Чемпіонаті світу з веслування на байдарках серед ветеранів чотири рази підіймалась на п’єдестал перемоги. Змагання проходили у м. Бидгощ (Польща).

На чемпіонаті виступили спортсмени-ветерани з 21-ї країни світу.  Вінничанка виступала у віковій категорії 55-65+ та 65+, на дистанціях 200 і 500 м.

Вінничанка Людмила здобула «срібло» у категоріях байдарка одиночка (К-1) 500 м, байдарка двійка (К-2) 200 м, двійка (К-2 mix) 200 м та «бронзу» – в одиночному запливі (К-1) 200 м.

«Змагатися було досить важко з молодшими за віком суперниками, але, як кажуть, ми приїхали не лише по нагороди, а й задля хорошого товариства, в якому можна згадати спортивну юність», – говорить майстер спорту та тренер-викладач Людмила Козаченко.

Людмила Козаченко працює тренером-викладачем у міській дитячо-юнацькій спортивній школі № 2 з 1978 року. За цей час виховала безліч переможців.

«Ми пишаємось нашим тренером – пані Людмилою, адже вона виховує майбутніх зірок веслування своїм прикладом та мотивує молодь до спортивних звершень», – говорить в.о. директора МДЮСШ № 2 Світлана Куліш.

Всього на чемпіонаті спортсмени з України вибороли 11 золотих, 9 срібних та 8 бронзових медалей і за підсумками змагань посіли 2 загальнокомандне місце, поступившись лише Польщі.

Андрій Власенко