Ключова фігура – Олександр Дугін. Днями цей ідеолог «руского міра» втратив свідомість, бачачи, як заживо горить його донька Дар’я, знищена месниками НРА. А за його ідеєю, треба було вбивати, вбивати і ще раз вбивати кожного українця, який не хотів стати малоросом у складі Третього Російського Риму. І його не хвилювало, що так би плакали над могилами мільйони закатованих за його ідеологією геноциду українці.

Це він створив цю теорію геноциду і переконав путіна, що росіяни «особлива нація», але в ній треба примусово розчинити українців, щоб в Третьому Римі, створеному за його ідеями путіним, домінувала русская раса як «єдіний народ».

Ідеолог руского міра, по суті – теорії фашизму, переконав в цьому путіна, і він, одержимий створенням нового срср, але вже на імперських засадах, як до революції, мав відродити Російську імперію. Із генерал-губернатором (гауляйтером) Малоросії… До 100-річчя створення СРСР – до грудня 1922 року – цей план мав повністю реалізуватись. Як розумієте, в цьому не було сумнівів навіть у розвідки США та ЄС, які давали на завоювання Києва три дні. Максимум. А пропагандоси переконували усіх, що поснідають російські війська на кордоні, пообідають сухпайками в дорозі. А вечеря була б святковою під пісні Газманова у Києві…

Не менш важливу роль у захваті влади, як у 2014-му на Донбасі, мала зіграти Армія Зрадників (П’ята Колона), завербованих і розставлених по системі так, щоб кожен зробив свою справу! Всюди! Без винятку!

Ось такі “тьотушкі” могли вітати рашистів у Вінниці

Як не парадоксально, задовго до повномасштабного нападу російської армії, як на шаховій дошці, підпільно розставлялись кадри, диверсанти та агенти впливу в кожній області, кожному районі, в столиці України.

І тут ключову роль зіграли два дуже впливових при путіні генерали – вихідці із України, саме із Вінниччини.

Анатолій Болюх, генерал ФСБ зовнішнього 5-го відділу розвідки, курував і контролював розстановку агентурної сітки завербованих “кротів” по всій Україні у владних структурах та серед виконавчої і законодавчої влади.

Такою трафаретною схемою завербованих в усіх сферах – від влади до силовиків, журналістів, громадських та релігійних діячів – була накрита теоретично і Вінниччина. Як розумієте, із письмовими згодами до співпраці і навіть виділеними та отриманими коштами. Наголошую, повністю вся в засекречених документах ФСБ росії мала бути виложена структура в обласних центрах та на місцях, яка б мала замінити діючу.

За два дні до початку війни виходець із міста Вінниці, випускник школи №1, нині генерал Анатолій Болюх, заступник начальника 5-го відділу ФСБ, доповів Путіну, що все готово. І як тільки росармія переможним маршем дійде до Києва, вся влада на місцях посиплеться, як доміно. Куратор втілення в життя тієї страшної ідеї окупації України під ідеологічною назвою «рускій мір» доповідав Путіну, що все готово.

І показав повний розклад.

Тут випливає другий не менш важливий фігурант цього плану: заступник начальника ГРУ рф Володимир Алексєєв. Він мав підготувати силовиків для миттєвого захоплення влади в Україні.

Для ліквідації основних структур було відправлено 29 штурмових десантних бригад. Диверсійні групи мали зайти з Вільчі, на кордоні з Білоруссю, проникнути до Києва, де їх вже чекали навіть у підготовлених для цього квартирах зрадники. В кожній області ще до війни заїхало і засіло достатнє число диверсійно-розвідувальних груп саме із ГРУ. Вони мали ліквідувати, як Аміна у Афганістані, Зеленського. Чи змусити його втекти… Як і кожного мера і голову ОДА, облради, голів ОТГ, хоча були й ті, що вже дали добро на співпрацю. Ця таємна химера із повною сіткою, яка мала одномоментно повалити в кожній області владу і захопити силові структури, була повністю розставлена по пунктах.

Ось так вітають запроданці рашистів на концерті в Маріуполі. І у нас так вітали б?

Нардеп Деркач, він же завербований гру росії особливий агент, який мав особистий контакт із тим самим земляком Алексеєвим ще з 2016-го, мав через створені в кожній області охоронні фірми забезпечити їх зброєю і в парі з російськими військами направляти їх за потрібними адресами і допомагати цивільним зрадникам захоплювати всі владні представництва.

Тримайтесь за стільці, але чи не в кожній області був таємний завербований куратор, гауляйтер, який завербував і, можна сказати, роздав всі посади першого і другого плану. В деяких областях спецслужби знайшли списки до трьохста людей, які добровільно погодились працювати на рф. Як і у вже окупованій Вінниччині, Хмельниччині, інших областях. Дехто казав, що подумає, але не здав тих, хто проводив таку агітацію… А це ж готувався армією зрадників державний переворот! Підсилений росармією і росгвардією.

На місце Зеленського мав прибути Янукович як легітимний президент. Але його у ролі керманича окупованої України ніхто не розглядав на тривалий термін.

Він мав розпустити Верховну Раду і зібрати народні збори із запроданців із кожної області. Вони мали в ручному режимі прийняти рішення про вступ України в новий союз як її частини. Без усяких підстав до незалежності.

Далі мали оголосити антитерористичну операцію і ввести військовий стан. Цим рішенням влада мали передати військовим і гауляйтеру від них. Тут називають хто Смешка, хто Деркача… Слідство покаже, чи це не фейк.

Але хто б це не був, в його плани входило жорстоко розправитись із всім українським і представниками законної влади.

Всі голови місцевих рад і адміністрацій мали передати повноваження новим гауляйтерам. Або самим такими стати.

Фігурувала статистика, що більшість українців скориться і прийме таку владу. Навіть, якщо під тиском. Як приклад, брались методи після Жовтневої революції – неугодних ліквідовувати або репресовувати і кидати в табори. Передбачений був новий ГУЛАГ із концентраційних таборів для націоналістів. Такими потенційно ставали всі українці, хто б не став на коліна та не лизав би чобіт окупанта. Передбачали, що таких може бути до 40 відсотків. Але і рук рабів-каторжан потребувала невспахана депресивна росія в тайзі та вічній мерзлоті. Ну все, як колись…

Дітей репресованих, кинутих помирати на каторзі, забрали б в інтернати і підготували б мільйони військових вбивць-яничарів, які б уже самі нищили залишки усього українського! Вся українська інтелігенція стала б ще одним Розстріляним Поколінням.

Вже в цей день щосили розверталися б чистки і доноси. Кидали б мільйони за грати із тавром націоналістів-нацистів-бандерівців… Геббельсмашина соловйово-кисельових із журналістами–запроданцями вже була готова це робити і навіть мала “темники”.

Вже підготовлені і завербовані блогери і журналісти мали по команді восхваляти і виправдовувати нову владу, і нести ідею, що ми “одін с росіянами народ”. А українізація – це теорія нацизму! І всі ми стали б малоросами, молодші брати росіян, яких велікая росія приймає в свої обійми і більше ніколи не відпустить.

Всіх проукраїнських людей – представників влади, журналістів, педагогів, атовців, майданівців, поліцейських і т.п. мали миттєво вбивати чи арештовувати. В кожній тюрмі вже передбачались місця для цього і навіть мали розконсервувати вже не існуючі тюрми та побудувати нові.

Далі – каторга або смерть.

В усіх церквах РПЦвУ так званого московського патріархату священники мали провести проповіді, що путлер – наступник царя Миколи, якого разом із сім’єю розстріляли. Помітьте, як останнім часом почали возвеличувати канонізованого в лик святих російського царя. Теза, яку мали повторювати священники від РПЦ – вся влада від Бога! Путін помазаник Божий, який відродив Богом дану імперію. Отож, він новий цар імперії. А влада України була незаконна – хунта тобто. Гундяєв (генерал ФСБ) мав чітко виконувати накази верховного головнокомандуючого путіна. Як бачите, вже після вторгнення Божими заповідями в цій церкві тут і не пахло… Тому помітьте, жоден філіал РПЦ не визнає, що Україна чи інша республіка можуть мати власну церкву.

Священники Московського Патріархату радо співпрацюють з окупантами на захоплених територіях. Співпрацювали б і у Вінницькій області?

Священників ПЦУ, як і іншу українську інтелігенцію, чекала смерть або репресії, заслання в табори, як це було 100 років тому із автокефальною церквою. Митрополита Епіфанія мали ліквідувати в перші дні наступу. Як і Зеленського, Кличка і сотні інших проукраїнських політиків та громадських діячів. Саджати мали і свідків Єгови, бо ця церква заборонена в рф, всіх, хто не присягнув імперії путлера.

Основу влади в країні мали створити із кістяка партійців ОПЗЖ, колишніх кагебістів, партійців шарія, комуністів та соціалістів…

До речі, навіть профспілки України були підготовлені і опрацьовані «не вознікати». Як відомо, перший заступник голови був також завербованим спецслужбами Кремля.

Цього матеріалу я не написала б, бо мене і більшості моїх колег не було б в живих. Або ми сиділи б у тих концентраційних (фільтраційних) таборах. Тепер я складаю пазли і розумію, коли я ще в 13-му, перед Майданом, написала матеріал, що нас хочуть повернути в СРСР, і показала карту ГУЛАГів, мені один відомий діяч російсько-українського товариства погрожував, що я буду плакати гіркими слізьми. Ми вже писали про те, що нашій редакції особливо знаючі пропагандоси з території рф погрожували, що у Вінниці будуть стояти буряти… Ймовірно, та сама 64-та каральна бригада, що і в Бучі…

Зрозуміло, що й наслідки були б, як у Бучі…

Враховуючи, що план захвату і розстановку кадрів на всіх ключових постах вже в окупованій Україні складали вихідці із Вінниччини, ми все-таки входили до так званої великої Малоросії в складі СРСР. А ось західні області, розуміючи, що там так просто спротив не здолати, мали за іншим планом діяти – проголошувати кожна власну область-республіку – ну, як “ДНР” і “ЛНР”. Так мали пошматувати Україну на федеративні області, щоб створити другу Югославію…

Відновлення російської імперії мали засвідчити 30 грудня. В час 100-річчя утворення СРСР. І карлик став би уже не істотою, яку ненавидять мільярди людей і бажають його смерті, а великим імператором, який, як він висловлювався, виправив найжахливішу помилку століття – розвал СРСР.

І всі б знову проковтнули у світі це зухвальство імператора – бо ж ядерну кнопку тримає в руках…

Але я пишу цей матеріал в День Незалежності і, як мільйони мені подібних, я вільна і закохана у свободу. Завдяки спротиву тих, кого не було в тій армії зрадників України…

Хлопці, сини наші, нескорені воїни України! Вклоняюсь перед кожним із вас! Разом до Перемоги! Зі святом тебе, нескорена Україно-мати!

Тетяна РЕДЬКО,
Заслужений журналіст
України