Чому він не заявляв, що Крим — це Україна? Чи не жаліє, що його використали у російському пропагандистському фільмі про «єдіний народ і церковь»? Хто йому погрожував та як рашисти осквернили будинок Усиків під Києвом — далі.

Весь світ обговорював появу Усика у формі українського козака у консервативній Саудівській Аравії.

Хто дочекався поєдинку, то бачив, що визначати переможця довелося суддівськими записками – за 12 раундів боксери не відправили один одного в нокаут.

Судді роздільним рішенням визначили переможцем Усика.

Як відомо, цей поєдинок відбувся на вимогу Джошуа. Його майже рік тому, 26 вересня, Усик побив в боксерському протистоянні в Лондоні, відібравши у нього пояси чемпіона за версіями WBA, WBO, IBF та IBO. Джошуа задіяв пункт про матч-реванш. До речі, це той Джошуа, який побив Кличка-молодшого.

Всі задоволені в ці складні часи війни перемогою нашого спортсмена. Бо Олександр Усик з Криму. А отже, він показав усьому світові, що Крим — це Україна.

Як відомо, Усик з перших днів війни пішов до тероборони. Потім поїхав тренуватись за кордон, щоб утримати титули, які виборов. У цей час його будинок пограбували окупанти, які сунули на Київ.

Дружина чемпіона світу Катерина показала наслідки перебування російських окупантів в їхньому будинку у Ворзелі (селище Київської області – розташоване між Ірпенем та Бучею). Відповідну фотографію вона опублікувала в сторіз Instagram. Катерина в Instagram опублікувала пост, в якому висловила свою впевненість в територіальній цілісності України. І зізналася, що дуже шкодує про те, що мовчала в 2014 році. «Я вірю, що Україна все поверне. Включаючи Крим».

У перші місяці війни вона виступила з різкою критикою орків, які грабували, гвалтували, вбивали безневинних… Дружина Олександра Усика нещодавно заявила, що український боксер отримував погрози від російських окупантів.

За словами Катерини Усик, коли вона ще жила в окупованому Сімферополі, невідомі телефонували боксеру та вимагали, аби він не називав Крим українським.

«Усі ці 8 років Сашку ставили запитання, чий Крим. Він би, може, і сказав, але коли він був у Києві, його набрали якісь люди та казали: «Саша, якщо ти скажеш, що Крим український, ми знаємо, де живе твоя дружина. Ми зайдемо і обов’язково щось у неї знайдемо.

Олександр Усик народився у Сімферополі та неодноразово відвідував Крим після його окупації у 2014 році.

18 квітня Катерина Усик заявила, що отримувала погрози через українську символіку, коли жила в окупованому Криму.

Чи кається Олександр Усик в тому, що він із ще одним знаменитим українським боксером Василем Ломаченком до повномасштабного вторгнення знявся в російському пропагандистському фільмі про те, що в українців одна віра з росіянами і вони з ними один народ? Адже тепер зрозуміло, що відомих українських боксерів використали у великій спецоперації по захопленню не лише України, але й мізків українців.

Перед поєдинком із Ентоні Джошуа український чемпіон світу за версіями WBO, IBF, IBO та WBA у суперважкій вазі Олександр Усик прокоментував військову агресію Росії проти його країни.

«Російська Федерація бомбить мою країну. І руйнує мирні будинки, де живуть люди. Ніяку не воєнну інфраструктуру, а місто, торгові центрі, лікарні», — зазначив Усик.

Перед від’їздом з України 35-річний спортсмен виклав відеозвернення на своїй сторінці в Instagram, де пояснив своє рішення залишити Україну в умовах війни. На думку боксера, у такий спосіб він більше допоможе своїй країні.

Як бачите, обіцянку виконав – став не лише чемпіоном але й зробив гучні заяви стосовно безчинств рашистів в Україні. Як і його дружина.

Чемпіон Усик заявив, що він присвячує свою перемогу ЗСУ!

Тетяна Квасюк