За шість місяців повномасштабного вторгнення Росії до України окупантам не вдалося досягнути поставлених цілей щодо захоплення всієї України і уже в квітні російське керівництво повернулося до більш скромних цілей на сході та півдні України.

Зараз же наступ росіян на Донбасі досягає мінімального прогресу, бойовий дух у багатьох частинах армії РФ поганий, вони несуть втрати.

Про це йдеться у розвідці Британії 24 серпня.

“Сьогодні виповнюється 31 річниця Незалежності України. Від 2014 року диктатор Путін намагався застосувати поєднання сили та дипломатії примусу, щоб посилити та зміцнити вплив Росії в Україні та втручатися в її суверенні справи”, – зауважується в  повідомленні.

Росія розпочала повне вторгнення в Україну шість місяців тому з метою повалення уряду та блискавичної окупації всієї, або більшої частини країни.

“У квітні російські лідери зрозуміли, що це не вдалося, і повернулися до більш скромних цілей на сході та півдні України. Наступ на Донбасі досягає мінімального прогресу, і Росія очікує на велику контратаку України. В оперативному плані Росія відчуває брак боєприпасів, техніки та персоналу”, – сказано в повідомленні.

У Міноборони Британії додають, що у багатьох частинах армії низький бойовий дух, а армія значно погіршилася.

“Її дипломатична влада була зменшена, а її довгострокова економічна перспектива похмура. Через шість місяців війна Росії виявилася дорогою та стратегічно шкідливою”, – підсумували у відомстві.

Сергій Бойчук