У боях з російським агресором загинув В’ячеслав Паламарчук

Захисник — із села Качанівка. 13 серпня вірний військовій присязі, виявивши стійкість та мужність у боях за Бахмут Донецької області, мужній воїн віддав своє життя. Війтівецька громада схиляє голови у глибокій скорботі.

Артилерист 59 бригади отримав летальні поранення

Гайсинчанин Сергій Назаров 13 серпня під населенним пунктом Времіївка Волноваського району на Донеччині під час ворожої атаки отримав поранення, несумісні з життям. Гайсинщина оплакує свого захисника…

Замість медового місяця — похорон

21-річний Богдан Вишневий загинув 12 серпня при виконанні бойового завдання, захищаючи Херсонщину. Добрий, з гарячим серцем, у перші дні війни пішов добровольцем. Друзям казав, що повернеться, як тільки закінчиться війна. Не судилося…. Ще 21 липня Богдан приїздив додому, одружився, але не було у молодят медового місяця… Молода дружина стала вдовою…

Тяжка та страшна звістка прилетіла в Уладівку

Загинув В’ячеслав Поляк… Після початку АТО разом з молодшим братом Олександром були мобілізовані і, взявши до рук зброю, стали на захист України. Після початку повномасштабного вторгнення рашистів, у березні цього року, знов разом з братом стали на захист Батьківщини. Невимовна туга та безкінечна ненависть до ворога переповнює душі земляків: «Вічна слава та пам’ять тобі, Славко!»

Муровані Курилівці прощалися із Дмитром Марущаком

Добрий, ввічливий, скромний, невибагливий, трудолюбивий і невтомний. Відмінний господар, чудовий автомеханік, чоловік, якому піддавалась будь-яка робота. Понад усе Діма любив єдину донечку Олю, для неї готовий був небо прихилити, тішився і пишався нею. Заради доньки і сім’ї пішов бити ворога. У перші дні повномасштабного наступу Діма вступив до лав територіальної оборони, потім перебував в рядах ЗСУ на Сході України. Війна передчасно обірвала його життя. Складні операції у госпіталі Дніпра, потім реабілітація у Вінницькому госпіталі, але серце мужнього захисника навіки зупинилося…

Тульчин прощався із Вадимом Ломажуком

У 2015 році він був призваний на строкову службу до ЗСУ, підписав контракт для участі в Антитерористичній операції на Сході України. У лютому знову пішов захищати рідну землю. Але вже у березні отримав поранення. Потім знову на фронт. Але через поранення стан здоров’я погіршився, і 13 серпня Вадим Ломажук передчасно пішов з життя. Попрощалися із захисником в його рідному селі Нестерварка.

Героїчно загинув на Донеччині

Закривавлені руки окупантів захопили в свої лещата життя молодого, відважного сина України, жителя с.Чуків Олександра Хрісанова. Йому було лише 36… Але попри молодий вік військовий був учасником бойових дій 2014-2015 років, прикладом для інших побратимів, його бойовий дух вражав стійкістю і мужністю. Боронячи рідну землю, виконуючи бойове завдання, він героїчно загинув на Донеччині.

Віталію Павичу навіки 24…

15 серпня Україна втратила ще одного відважного сина, патріота, старшого солдата Віталія Павича із села Мигалівці. Йому б жити, кохати, продовжувати рід український. Та він віддав за Батьківщину найцінніше – життя. Ми усі в неоплатному боргу перед тобою, наш небесний Герою.

День народження та день загибелі – одна дата

Владиславу Григорцю тільки виповнилося 27… Вік зрілої юності, початок реалізації життєвих планів. Попереду довгий життєвий шлях. Проте не судилося. Молодший сержант Владислав Григорець був інспектором прикордонної комендатури швидкого реагування. Вірний військовій присязі в бою за нашу Батьківщину, виявивши стійкість і мужність, Владислав загинув 16 серпня, у день свого народження…

На війні загинув військовий медик – вінничанин Євген Гутнік

У Вінниці його знали як талановитого і креативного дизайнера. Він працював на вінницькому телебаченні, а після повномасштабного вторгнення служив медиком у ЗСУ. 20 серпня Вінниця прощалася із Євгеном. Друзі згадують, що Женя був одним з тих, хто робив цей світ світлішим, добрішим і справжнім. Намагався створювати щось таке, що не робив ніхто. Оберігав рідних, побратимів, але не вберіг себе…

Батьки втратили єдиного сина

Земляки згадують, що Юрій Сорока був гордістю усієї Липовецької громади. Добрий, світлий і порядний хлопець із зразкової сім’ї. Після закінчення навчання у вузі потрапив на службу до прикордонного загону на Донеччині. У березні 2014 р. його КПП прийняв перший бій. Після повернення з АТО встиг порадувати батьків невісткою та не подарував онуків. Всього 28 років накувала зозуля нашому захиснику…

Заради сина пішов захищати країну

Олег Слободяник з початку повномасштабного вторгнення записався добровольцем та вже 3 серпня був зарахований до лав ЗСУ — мотопіхотної роти в/ч А2962. 7 серпня під час виконання бойового завдання у районі селища Піски Донецької області Олег загинув… Без тата та чоловіка залишились 10-річний син і дружина.

Краснопільська земля прийняла героя з Херсонщини

У зоні бойових дій Донецької області загинув 27-річний Руслан Беркута. Його мати змушена була через війну залишити свій дім на Херсонщині та проживає зараз в селі Краснопілка. У квітні цей юнак пішов добровольцем захищати нашу Батьківщину та став розвідником 110 окремої бригади територіальної оборони Запорізької області.

17 серпня бригада потрапила під артилерійський танковий обстріл під Авдіївкою. Від отриманих травм Руслан загинув на полі бою.

Юрій Безпалько з перших днів пішов у пекло війни

Друзі та родина у жалобі… Бо їхній захисник з перших днів повномасштабного вторгнення пішов на передову, щоб захистити своїх і чужих дітей… Тепер — у Небесному війську….

Тульчинщина втратила Павла Волошенюка

19 серпня, поблизу населеного пункту Таврійське, захищаючи рідну землю, віддав своє життя за Батьківщину 51-річний Павло Волошенюк із села Високе Вапнярської громади. Солдат Волошенюк був кулеметником стрілецького батальйону.

Загинув батько, а потім й син

Роман Барвінок, а для побратимів Скрипаль, міг би заробляти на життя музикою. Не підлягав призову через поганий зір, але приховав свої проблеми і воював спершу в добровольцях УДА, а потім у морській піхоті. Став професійним кулеметником.

Олена Білозерська згадує:

– Роман в окопі брався то за кулемет, то за скрипку. Коли він грав, бувало, що припинялася стрільба, бо наші слухали, і вороги теж. Ще він добре грав на гітарі і непогано співав. Він всюди тягав із собою ноти і кожну вільну хвилину намагався вдосконалювати свою музичну майстерність. Поранений, він прикривав у березні відхід своїх, а потім, коли всі вийшли, кілька кілометрів добирався до медиків, за що отримав орден «За мужність». Після шпиталю повернувся на фронт. Мав колосальну жагу до нових знань, будь-яких. Навчався інженерної справи, грузинської мови.

Ми будемо воювати далі. Тепер і за Скрипаля.

У боях з російськими загарбниками загинули й жителі Барської громади

— старший солдат, командир інженерно-саперного відділення 39-річний Олег Ринкевич. Без батька залишилося двоє діточок…

Віддав своє життя за Україну житель села Балки Віталій Січак. 13 серпня при виконанні військового обов’язку з захисту територіальної цілісності та суверенітету України загинув солдат ЗСУ, житель села Кусиківці, вірний син своєї Батьківщини Олег Шевченко.

18 серпня на центральній площі Ладижина прощалися з Олександром Войтом. У жалобі рідні, друзі, земляки, громада і вся Вінниччина…

Роман Семенчук з 2014-го боронив Україну.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що на війні проти російських загарбників загинуло майже 9000 українських героїв.