На цей раз він звернувся до  усіх чоловіків, які не на війні  і вважає, що вони сцикуни. Причому без винятку, як наполягає Андрій:

“Анука УВАГА!

Поясніть мені.

Що такого обідного в тому, що під постами своїх знайомих у коментах я ставлю коротке запитання— «чому не в ЗСУ?»

Все було, але ще жоден не написав «я обісявся і далі обсцикаюсь»

Так от!!! Я писав і далі буду ставити такі запитання «мальчішкам»

Бо не існує жодної причини окрім «я сцикло».

І тільки тому, я у майбутьньому пожму руку за правду і відвертість.

А всі інші не дивуйтесь бо немає жодної іншої причини.

Ані троє дітей (бо рядом зі мною є хлопці у яких і по четверо).

Ані я великий волонтер (бо цими справами можуть жінки займатись).

Ані я інвалід (бо в нашому підрозділі із 10 чоловік аж 4-ро хлопців з інвалідністю).

Ані я не фуя не телепаю і досвіду не маю, в армії не служив, стріляти не вмію (ви серйозно??? Моєму сину 19 років, він тут, він теж в армії не служив, теж ніхера не телепає у військовій справі. І таких випадків до кучі багато).

Ані взагалі немає жодної причини…

Отож я вже пів року пишу подібні пости.

Що давно вже пора вставати і йти у ЗСУ!!!

І всіх нормальних людей, а особливо жінок!!!

Дуже прошу!!! Задавайте своїм друзям,які не воюють одне запитання — чому досі не в ЗСУ?

Тут кожному знайдеться робота, кожному…

Війна триває! Від війни гинуть люди, які і не воюють, а хтось досі прикривається мнімими причинами.

І далі будуть гинути, якщо ми всі будем цуратись такого запитання своїм знайомим.

Задавайте це запитання у комментах, при зустрічі, повсюди. І тільки тоді ми зможемо виграти цю війну, тільки тоді, коли всі чоловіки візьмуть зброю в руки.

Іншого не дано!”

На його позицію відреагували ті самі, як він висловився «сцикуни».

– Може я і сцикло, як ти кажеш. Я кожен ранок собі ставлю  одне і те ж питання – де я можу більше користі принести на шляху до Перемоги?!

Багатьох я після такого питання посилав за кораблем.

Тебе я знаю і максимально поважаю, тому і відповідаю.

Я більше можу зробити і роблю для Перемоги тут, – опонує йому Роман Полюхович.

– Мальчики таки сцуть, – підтримує Грача Роман Ковальський.

– Краще взяти 1 (одного) дядька, який хоче воювати, який розуміє, що таке обстріл, передок і куда копать, да пан Грачов, тра знать куда копать, чим 100 неадекватів. Бо з них 98 – 200. В любому випадку, пофік як вони вдягнені. Пофік як вони копають.

Є ще такі ньюанси, як втримати висоту, кусок лісу, просто на себе взяти вогонь. Морально це важко, – переконаний Вадим Рудь.

Я побув 2 місяці  в ролі абсолютно непотрібної одиниці для мого підрозділу. Це – важко. Це як Андрій в ролі депутата від Гройсмана – шось є – але нічого не вирішує.

Андрій Грачов, тобто волонтери нафіг непотрібні? Андрій, якщо у тебе з забезпеченням все ок, то у багатьох підрозділів лажа повна. Подивись навколо. Держава всі дири закриває? Скільки дронів в твій підрозділ дала держава? Скільки автівок держава дала в твій підрозділ?

Ти розумієш що ті, хто дійсно можуть щось зробити в цьому напрямку, після твого посту скажуть – да ну нах!

Хоча мудрі не будуть зважати на емоції і будуть робити те що повинні.

Не рівняй всіх під одну… – переконує Віктор Ковальчук.

Андрій, особисто тебе знаю давно і поважаю, але трошки з тобою не згодна! Не всі можуть воювати і не всім бути воїнами, і тут справа не в кількості дітей, інвалідності, тощо, справа в психології!!!

Я вважаю, що кожен має робити те, що може заради спільної перемоги, для цього не обов’язково бути з автоматом, – Ольга Петер.

Знаю чоловіків з прикордонників, які в гарячих точках від початку, і їм не проводять ротацію щоб дух перевести, щоб морально і психологічно реабілітуватись і пояснюють що не має ким змінювати, йопта, та йдеш по місту стільки ходить вільних хлопаків, ресторани переповненні, а вони як не блогери, то фотографи, то волонтери, то просто кажуть не має роботи хочу за кордон, то кричать а я от гроші збираю, вам для ЗСУ дякуйте, питання жінки цього зробити не можуть і не роблять? Фу а не чоловіки! – Анна Грачова.

– Якщо всі підуть у ЗСУ  то з якого бюджету ЗСУ будуть платити заробітну плату!? – Євген Мельник

– І нафіга мені купа переляканих?! Хай краще 48 котиків, але я знаю, що кожний знає шо робити, і коли треба один одному сра.у прикривати, а не оте м’ясо, через яких лише проблеми, ще й додатковий ризик для старих. Нє, Андрій, не погоджусь тут з тобою. Краще маленькою бандою лісами шоркатися, але ти впевнений у всіх, – Володимир  Губко.

– А тобі вони потрібні тут? Ти будеш впевнений, що не втечуть? Що не відкриють твій фланг? Я чесно кажучи хз.. можливо хай краще забезпечують тил? – Дмитро Уманець.

– Так, всі хто не на війні, сцикуняри! Готова сама підходити до кожного мужика і запитувати – ти чого тут а не там? – Вікторія Муляр.

Від редакції: А ви що думаєте?

На нашу думку, ця дискусія хоч і жорстка, але сьогодні дуже необхідна.

Тому, що багато хто забув, якою ціною дається нам перемога, а тому виставляє фотки щасливого буття чи взагалі звалив за кордон, відкупився чи купив липову довідку. Дехто взагалі заявляє, зо йому «віра не дозволяє»… боронити свою краіну і своїх дітей?! Отож, вони будуть стояти і дивитись, коли прийдуть рашисти і вбиватимуть матерів і дружин? Ґвалтуватимуть доньок?

Тетяна Квасюк