Поліція затримала підозрюваного у вчиненні особливо тяжкого злочину

Аби приховати злочин та уникнути відповідальності 25-річний зловмисник виніс тіло вбитого знайомого в кінець городу та закопав. Зловмисник разом зі співмешканкою, яка була очевидицею злочину, прибрали в будинку, де сталося вбивство. Вони домовились розповідати всім, хто буде запитувати за потерпілого, що він від них поїхав ввечері додому.

За словами начальника Хмільницького районного відділу поліції Валерія Романюка, повідомлення про зникнення 34-річного жителя Жданівської громади надійшло від його рідних. Вони звернулись до поліцейського офіцера громади 29 серпня. Востаннє чоловіка бачили 18 серпня в селі, де він проживає. Офіцер громади організував пошуки зниклого, і через кілька годин його тіло знайшли закопаним в кущах.

На місце злочину відразу направили слідчо-оперативну групу місцевої поліції та обласного главку, криміналістів, оперативників та кінологів.

Поліцейські встановили осіб, з якими востаннє бачився потерпілий та почали їх перевіряти. Під підозру потрапили 25-річний місцевий житель та його 23-річна співмешканка, які проживали близько кількасот метрів від місця, де знайшли вбитого односельця. Подружжя не заперечувало, що у день зникнення потерпілий заходив до них у гості і переконували правоохоронців, що після застілля він поїхав додому.

Зібрані під час проведення першочергових слідчих дій докази, змусили чоловіка та жінку зізнатись у вчиненому злочині.

Попередньо слідством встановлено, що під час застілля молодший з чоловіків приревнував співмешканку до односельця. Він обухом сокири вдарив потерпілого по голові, а потім викруткою наніс близько 10 ударів по різних частинах тіла, які виявились несумісні з життям. Ввечері тіло односельця затриманий виніс у кущі в кінець городу та закопав.

Дії підозрюваного кваліфікували за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (вбивство). Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Дії жінки, яка знала про вбивство, але приховувала його, підпадають під ознаки злочину, передбаченого ч. 1 ст. 396 Кримінального кодексу України (Приховування злочину). Такий злочин карається позбавленням волі до 3 років.