– Перед початком начального року ми вирішили провести турнір для своїх учнів. Зібрали понад півсотні юнаків і дівчат, розбили їх на команди. Вони скучили за баскетболом і змаганнями. Діти грали із гарним настроєм, — розповів журналістам директор МСДЮСШОР з баскетболу Олександр Аносов.

Турнір до Дня знань пройшов 30 серпня у приміщенні МСДЮСШОР з баскетболу. Змагалися чотири команди 2008-2011 р.н. Причому спільно грали команди представників дівчаток і хлопців.

Загальну перемогу здобула збірна юнаків 2008 р.н. та молодших. Срібні медалі – у дівчат цього ж віку. Бронзу вибороли баскетболістки 2009 р.н. та молодші. Четверте місце посіла збірна юнаків МСДЮСШОР 2010 р. н. та молодших.

Серед дівчат найкращі показники були у Анастасіі Гамазердашвілі. Вона  займається баскетболом третій рік. 11-річна дівчина спробувала цей вид спорту і не жалкує. Найкраще їй вдається виконання триочкових кидків.

Вона мріє з часом грати за команду вищої ліги «Вінницькі блискавки».

А ось 12-річний Єлисей Потьомкін, вимушений переселенець з Маріуполя, виграв разом з командою цей турнір. Він мріє з часом грати за команду майстрів. Приміром, за місцевий дорослий колектив «Вінницькі зубри».

Єлисей Потьомкін

До деокупації рідного міста повертатися на Донеччину сім’я не збирається. Мама Оксана із сином поїдуть у оздоровчий табір під Вінницею «Я — Маріуполь».

Андрій Власенко