Адже наша землячка Оксана Захарова напередодні Нового року купила за 10 доларів квиток миттєвої лотереї і два тижні використовувала його як закладку в книжці, бо не вірила в свою удачу. Але як тільки вона стерла захисний шар на квитку, то вмить стала мільйонеркою!!!

Вона розповіла представникам лотереї в Нью-Йорку, що насправді хотіла купити лотерейний квиток за скромний $1… Але працівник помилково видав їй інший квиток Set for Life вартістю $10…

– Коли клерк вручив мені не той квиток, мені стало погано, тому я вирішила просто піти, — розповіла Оксана. — Я фактично використовувала квиток як закладку кілька тижнів, перш ніж стерти захисний шар. І навіть після того як побачила виграшні номери, не могла повірити в свою удачу. Бо ніколи нічого не вигравала!

Нині виявилось, що Захарова купила щасливий лотерейний квиток в Trisha Convenience на вулиці Dyckman в Манхеттені. І була впевнена, що квиток підроблений…

– Тільки в офісі лотереї я зрозуміла, що дійсно виграла! – зізналась емігрантка із України, що вже стала «зіркою» місцевих ЗМІ на новорічні свята.

Мати двох дітей вирішила не забирати всю суму виграшу одразу через високі податки, а планує отримати 19 щорічних виплат у розмірі $260 тисяч ($172 068 після вирахування податків) і одну додаткову виплату в розмірі $60 тисяч.

Варто зазначити, що екс-вінничанка — одна з небагатьох переможниць лотереї, хто погодився отримати приз у вигляді регулярних виплат протягом більше 20 років, а не забрати всі гроші відразу.

Газети штату Нью-Джерсі вже пишуть, що «свіжа мільйонерка», яка працює ріелтором із продажу нерухомості, планує витратити частину виграшу на сімейний відпочинок на Багамах! А решта грошей підуть на оплату здобуття вищої освіти для її двох дітей, щоб не брати заради цього кредит у банку.

«Наша» Захарова стала 88-м переможцем нью-йоркської лотереї. Попередній переможець минулого року отримав приз, що перевищує $1 млн.

Миттєві лотереї в США проводяться набагато частіше тиражних, не передбачають вибору чисел і заповнення карток, а також очікування підсумкового розіграшу. Учасникам необхідно лише стерти захисне поле і дізнатися свій виграш. Але головні призи в миттєвих лотереях складають частіше кілька сотень тисяч доларів і тільки в рідкісних випадках сягають кількох мільйонів.

Водночас після сенсаційного виграшу Оксани місцеві газети та сайти опитали американців на предмет того, як би вони зреагували на виграш багатомільйонного джек-поту. 74,8% опитаних забрали б всю суму відразу, а 25,2% розбили б суму, як Оксана, на кілька щорічних виплат.

До речі, 43,4% респондентів відразу б заявили родичам та друзям про виграш, а решта — 56,6% — почекали б деякий час перед оголошенням виграшу для сюрпризу.

Цікаво, що 80,1% опитаних проконсультувалися б про варіанти інвестування грошей зі своїм адвокатом, бухгалтером чи фінансовим консультантом. І лише 19,9% самі б вирішили долю мільйонного виграшу.

А ще 90,7% американців в разі виграшу воліли б залишитися анонімними… І тільки 9,3%, як наша колишня землячка, публічно оголосили б про виграш на телебаченні та у решті ЗМІ.

Також 48,1% опитаних у разі перемоги кинули б роботу, а 51,9% продовжили б працювати в статусі мільйонера!

Сергій Годун