Про брехливість російської «боротьби з українським нацизмом» краще за все каже вибір євреїв

З початку повномасштабного вторгнення рашистської окупаційної армії на територію незалежної України рф покинули 20,5 тисяч євреїв.

Після 24 лютого вони активно долучаються до збору коштів для України. Саме така позиція євреїв найкращим чином демонструє, що оголошена російським диктатором путіним «боротьба з нацизмом в Україні» є фейком. Про це йдеться у матеріалі Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

«Про фейковість російської «боротьби з українським нацизмом» краще за все каже вибір нації, яка чи не найбільше постраждала від справжнього, а не вигаданого нацизму», – зазначається у публікації.

Зазначається, що через шість місяців після повномасштабного вторгнення росії до України Єврейські федерації Північної Америки опублікували звіт про результати надзвичайної кампанії зі збору коштів для допомоги Україні.

Відповідно до цього звіту, усього було зібрано пожертвувань на суму в $73,5 млн. Ці кошти спрямовано понад 50 неурядовим організаціям, які надають гуманітарну допомогу, працюють із громадами в Україні та біженцями. Також зібрано та розподілено понад 1200 тонн медичного обладнання, одягу, продуктів харчування та засобів гігієни, близько 81 тисячі людей евакуйовано із зони бойових дій. У липні вони ініціювали надання гранту на допомогу біженцям з України у розмірі $1 млн.

В липні головний рабин москви Пінхас Гольдшмідт залишив свою посаду та виїхав з рф

«Причиною від’їзду став тиск влади, яка вимагала від нього публічно підтримати вторгнення в Україну. Після початку великої війни з росії, за підрахунками, виїхали близько 20,5 тис. євреїв. До вторгнення їх жило у РФ 165 тис.», – йдеться у матеріалі.

Раніше головний рабин України Моше Асман дав пораду російським євреям. Він висловив думку, що зараз із росії краще репатріюватися. Моше Асман пояснив, що зараз звідти легше поїхати, ніж із СРСР, але поступово закривається залізна завіса.

Василь Головко