І, як розповіли нам наші читачі з Теплика, у районі вже є десь 40-50 сантиметрів снігу. Хурделиця триває досі. Місцеві мешканці розповідають, що це “подарунок” потужного циклону, який густо замітає Одеську та інші південні області України. Одеса потопає у снігу, а у Черкаській області у заметах сотні автомобілів. Найважча ситуація коло Умані. Вантажівки не пускають й до Києва.

У обласній Службі автомобільних доріг пояснили, що сьогодні, 18 січня, вночі на “гайсинській” трасі вже ввели обмеження на рух великовагових вантажівок від Немирова до кордону Вінниччини з Черкаською областю. На щастя, “пробок” на шляхах у нас немає. Обмеження діє досі через ситуацію на Черкащині. Обмеження для фур введене й на дорогах державного значення, що поєднують Немирівський район з Могилів-Подільським, Ямпільським, Чечельницьким, Бершадським, Тульчинським районами. Дороги розчищають 93 працівники філій ДП «Вінницький облавтодор» та 82 спеціальні машини.

У прес-службі обласних рятувальників повідомили, що вночі бійці служби порятунку “101” витягали із заметів автомобілі у Чечельницькому, Крижопільському, Тростянецькому, Погребищенському районах та на “гайсинській” трасі. За даними рятувальників, рух транспорту крім “гайсинської” траси ускладнений на шляхах Немирів-Ямпіль, Вінниця-Турбів-Гайсин-Балта, Немирів-Могилів-Подільський та Краснопілка-Теплик-Бершадь-Саврань до кордону із Одещиною.

А сьогодні об 11 годині сьогодні Служба автомобільних доріг у Вінницькій області повідомила, що вже зняті обмеження на рух вантажівок на шляхах Вінниччини крім “гайсинської” траси та траси Вінниця-Турбів-Гайсин-Балта-В. Михайлівка — (від смт. Тростянця до Одеської області) Про решту змін в русі буде повідомлено додатково.

Фото надане прес-службою ГУДСНС області