Поліцейські Гайсинського районного управління поліції спільно з військовослужбовцями за оперативного супроводу Управління Служби безпеки України у Вінницькій області у м. Гайсин зупинили автомобіль Volkswagen Passat під керуванням 29-річного мешканця Миколаєва. У транспортному засобі водій перевозив зброю, боєприпаси та вибухові речовини.

При перевірці в легковику виявили повний багажник зброї, боєприпасів та набоїв. На місце події виїхала слідчо-оперативна група поліції.

Під час проведення невідкладного обшуку транспортного засобу правоохоронці вилучили гранатомет, 2 гранати РГД-5, 1 димову гранату, 245 набоїв калібру 5,45 мм, 46 тротилових шашок, гладкоствольну мисливську рушницю, 73 запали та 4 вогнепровідні шнурі. Походження та мету зберігання заборонених предметів встановить слідство.

За цим фактом слідством відкрито кримінальне провадження за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 7 років.