Прощай королева Єлизавета
За життя мало хто говорив, що ти потомок Київської княжни Агнеси ( Агати). Яка стала англійською королевою, вийшовши заміж за англійського короля Едварда.
Коріння Єлизавети пов’язане як з королевою Агнесою, донькою київського князя Ярослава Мудрого так і дружиною Володимира Мономаха, принцесою Гітою, донькою англійського короля Гарольда. А ще із шотландською королівською династією із Стюартів. В ньому важливу роль зіграла донька Агнеси Маргарита Свята. Отож, виходить, що три абсолютно незалежних вітки нашого українського коріння, влились в королівські династіі Великобританії.

А ще дітей Агнеси і короля Англії Едварда – Маргарити, Христини, Едгара, Давида. Уявляєте скільки вони дали гілок родоводу в англійському дереві королівських династій? Звідки і наша Королева Єлизавета. . Далі ще цікавіше.

Як відомо, Англія за всю історію мала 9 королівських династій. І чи не у всіх є слід українського княжого коріння.
Чого лише вартий перехід династії Тюдорів до Стюартів! Про ці часи знято десятки бестселерів і написано книг.
Але мало хто знає, що дві рокові жінки королева Англії Єлизавета і Шотландіі Марія Стюартів були двоюрідними сестрами. І в них обох текла наша київська кров.

Як відомо, королева Англії Єлизавета з Тюдорів вимушена була стратити сестру королеву Шотландії Марію із Стюартів. Бо та відмовилась приєднати Шотландію до Англії. Але потім Єлизавета із сином Марії Стюарт Яковом уклала договір – трон після смерті бездітної і не одруженої Єлизавети в обмін на приєднання до Англії Шотландії.
Так на трон зайшла династія Стюартів . Потомків доньки Агнеси Київської Маргарити. До речі, і Агнеса і Маргарита під кінець свого життя, ставши вдовами, прийняли чернецтво.

І може вимолили Україні і своєму рідному Києву такого захисника як Єлизавета та весь народ Великобританії.

А ось чоловік Єлизавети був родичем російського царя Миколи. Він все життя пам’ятав, як в Імперії Зла розстріляли його родичів.
Тепер ви розумієте, скільки у нас пов’язано і переплетено з європейськими і королівськими династіями?

Але чи багато ми знали про цей англійсько- український родовід? З майже 1000 історією!
Ось тобі Пуйло і відповідь – з ким маєш справу – малоросією чи Великою Україною!

Низько схиляємо голови і сумуємо разом із народом Великобританії!
Прощай прекрасна Єлизавета!
Ти стала як і весь народ Англії та її екс-прем’єр Борис Джонсон надійним другом України в перші дні війни і дотепер.

Ще встигла благословити нового прем’єра Ліз Траст правити великою Англією і допомагати Україні перемогти рашизм.

І на завершення – знайте велика Королева Єлизавета звела до мінімуму її утримання. Кожен рік утримання королеви Єлизавети коштував громадянину Англії горнятка кави!

Прощавай королева Великобританії! І виходить, що України!

З повагою, Тетяна Редько