Про це повідомила перший заступник голови Вінницької ОВА Наталя Заболотна:
Щороку, в другу суботу вересня в Україні відзначають День фізичної культури і спорту України!

– Сьогодні вся Україна виборює право на вільне життя у процвітаючій незалежній державі.

Від імені Сергій Борзов – голова Вінницької ОДА, привітала наших спортсменів. Бо з початку цього року спортсмени Вінниччини ставали на п’єдистали близько 200 разів на всеукраїнських змаганнях, 115 разів виборювали призові місця на міжнародних аренах. Це говорить про те, що 115 разів прапор України майорів у різних залах світового рівня!

Від перших днів війни 68 працівників спортивних шкіл Вінниччини пішли на фронт і здобувають нині не спортивні, а бойові перемоги. На жаль Україна втрачає найкращих своїх синів та доньок, серед яких чимало тренерів та спортсменів.

Цьогоріч нам усім важко як ніколи. Але все те, що сьогодні продовжують робити і спортсмени, і тренери, і керівники закладів є неймовірним та більш масштабним, порівняно з минулими роками. Так ми заявляли, що українці – сильна та вільна нація, яка буде продовжувати боротьбу.
Спортсмени – це не просто ті, хто показує свою надфізичну здатність, вони демонструють свою відповідальність та відданість перед країною.

Організувати в умовах війни тренувальний процес надзвичайно складно. Але за короткий термін вам вдалося підготуватися і здобути першість. Вся Україна спостерігала за метрами, секундами, якісно зробленими вправами, балами і за підняттям українського Прапора.

У цей час, поки наші захисники і захисниці боронять кордони нашої держави, ви продовжуєте піднімати Прапор на міжнародній арені!