Жінку затримали вінницькі співробітники СБУ поблизу лінії розмежування. Відомо, що підозрювана пішла на злочин, тому що мала ностальгію за радянським минулим. Кажуть, що таких у Костянтинівці, яка давно є українською територією, більшість…

Встановлено, що свою діяльність вчителька здійснювала впродовж листопада-грудня 2017 року. Вона збирала розвідувальну інформацію щодо позицій, чисельності, дислокацій та маршрутів пересування бійців ЗСУ та інших формувань, котрі воюють. Завдяки Інтернету знайшла списки «зрадників ДНР», тобто співробітників відділення поліції Костянтинівки, які перевірила на достовірність. Всі дані вчителька передавала мобільним телефоном співробітнику «гарячої лінії» так званого «МГБ ДНР». Чи отримувала щось за це взамін – невідомо. Проти жінки відкрито кримінальне провадження з формулюванням «створення терористичної групи чи терористичної організації».

10 січня під час судового засідання адвокат підозрюваної вимагав залишити її під домашнім арештом, адже вдома батьки у віці. Втім, слідчі судді Вінницького міського суду Андрій Михайленко та Юрій Ковбаса відправили освітянку на 60 днів за грати. Слідство триває.

Віталіна Володимирова