Але в столиці Азербайджану вінничани не лише жартували на гастролях «Ліги сміху», але й знайшли місця зйомок легендарної стрічки Леоніда Гайдая «Діамантова рука».  Бо саме на цих вузьких бакинських вуличках в 1968-му Семен Семенович Горбунков упав, втратив свідомість і отямився вже із гіпсом з діамантами під знамените «Черт побери!»

Як тобі в Баку? – запитали ми у Саші Теренчука.

– У Баку «бомбіссіо, беліссімо, красавіссімо і святковіссімо»! Бо все місто в вогнях, все чисто і охайно, підземні переходи у них із білого мармуру, а поліція їздить на 5-х «БМВ»… У порту яхти і величезне колесо огляду. Але нас, в першу чергу, цікавили легендарні місця зйомок фільму «Діамантова рука», те саме «Черт побери» та «Цигель, цигель, айлюлю…»

– І вони збереглись дотепер?

– Більше ніж збереглись, бо на тому місці своєрідний музей-ресторан фільму «Діамантова рука»… І він дуже крутий, бо ти з перших східців розумієш, як люди бережуть цю історію та кінолегенду… Так само ми ходили до знаменитих дверей, де Нікуліна намагалась звабити працівниця інтимного фронту. І вони так само відреставровані під старовину, без жодного натяку на євроремонт. І це вражає, як у Баку ставляться до своєї кіноісторії, як її бережуть  і заробляють на цьому гроші.

– Зняти рімейк «Черт побери» та зіграти роль замість Миронова Теренчук не має бажання?

– Знаєте, у Миронова були свої часи і своя слава! І її вже ніхто не відбере, бо кіно було круте, смішне і талановите. А ми творимо свою історію і вкладаємо в неї весь свій талант. Хоча, якщо чесно, то я приїхав із фестивалю в Баку додому і заново переглянув цей фільм… Знаєте, емоції ще більш класні та круті, ніж це було до Баку.