Для цього беремо 750 г підготовленого рубця (як його підготувати, читайте нижче), 1,5 л бульйону з яловичини, 2 цибулини, 2 моркви, 1/4 кореню селери, вершкове масло, 1 ст. л. борошна, 1 ст. л. тертого імбиру, 1 ч. л. майрану, сіль та перець за смаком.

Нарізаємо цибулю та моркву соломкою, розтоплюємо трохи масла і тушкуємо на малому вогні. Окремо на столовій ложці масла обсмажуємо борошно, не допускаючи зміни кольору. Потім додаємо трохи охолодженого бульйону. Нарізаний шматочками рубець додаємо до бульйону разом з обсмаженими овочами, доводимо до кипіння. Додаємо приправку з борошна і варимо 15-20 хвилин. Потім знімаємо з вогню, додаємо тертий імбир, майоран, приправляємо сіллю і перцем. А якщо додати ще ложку сметани, то флячки стануть ще смачнішими.

Та найголовніше — правильно підготувати рубець (коров’ячий шлунок). Заливаємо його окропом, потім миємо під проточною водою, видаляючи залишки бруду з ворсистої частини. Позбутися неприємного запаху тільки замочуванням в оцті не вийде, тому його треба проварити. Для цього нарізаємо рубець невеликими шматками, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Коли закипає — воду зливаємо. Так треба робити до тих пір, поки запах не зникне. Разів зо 5. Після цього додаємо до рубця спеції, лаврове листя, цибулю, моркву, селеру і варимо години 3-4. Коли його можна буде легко проткнути виделкою — рубець готовий.