Більше п’яти годин люди ходили переходом, блокуючи рух транспорту. Таким чином вони намагалися вже вкотре звернути увагу влади на наболіле земельне питання.

Депутат сільської ради Людмила Янчевська емоційно розповідала, що громада Михайлівки вже кілька років бореться за своє пасовище, на котрому ще здавна люди випасали худобу. Спочатку цю землю (26 гектарів) віддали якимось обласним чиновникам, потім перепродали. Селяни зверталися до суду, землю арештували. Та люди все одно влаштовували чергування, щоб не допустити власників до користування землею, а такі спроби були не раз. Цього разу власники приїхали у супроводі агресивних молодиків, ті почали ображати людей, бризкати в очі сльозогінним газом. Били людям телефони, коли їх намагалися знімати. Вони в черговий раз хотіли зорати це пасовище. Частину навіть вдалося переорати. Обурені і втомлені цим протистоянням люди спочатку звернулися до поліції. Перевірили документи у прибульців, нічого підозрілого не виявили. Тоді селяни подалися перекривати трасу.

Довго і наполегливо вимагали зустрічі з керівництвом області. На місце величезного затору, котрий утворився на трасі, виїжджав заступник начальника слідчого управління поліції області Віталій Ярмолюк, який пообіцяв цивілізовано розглянути земельне питання разом з представниками обласної влади. Зустріч відбулася наступного дня. До чого вдалося домовитись — не відомо, але землю поки що знову залишили у спокої. Щоправда, пасовище вже знищене, і де люди подінуться зі своєю худобою — нікого не хвилює.

Схоже, у власників урвався терпець і вони приступили до активних дій. Ще раніше один з власників Андрій Дишлевий заявляв, що ця земельна ділянка не була оформлена як пасовище. Він її купив і справно платив за неї податки. Намагався пояснити людям, що відкриє тут невеликий цех з переробки ягід. Він переконаний, що шансів у селян повернути землю небагато, бо терміни позовної давності з оскарження відведення землі у приватну власність вже минули, а кримінальна справа давно закрита за відсутністю складу злочину. А випасати худобу можна в іншому місці, землі у Михайлівці вистачає…