Він став командиром нового фрегата ВМФ Росії «Адмірал Макаров». Чоловік брав участь в церемонії підняття прапора на кораблі, яка пройшла нещодавно на суднобудівному заводі «Янтар» у Калінінграді. Фрегат «Макаров» включений до складу 30-ї дивізії надводних кораблів Чорноморського флоту РФ. Очікується, що фрегат вирушить до місця постійного базування у Севастополь у першому кварталі 2018 року.

Як з’ясувало наше видання, Григорій Бреєв родом із Кирнасівки Тульчинського району. Втім, про земляка тепер ніхто і не згадає. Кажуть, що селище велике — 6 тисяч, тому всіх жителів знати неможливо.

Закінчив чоловік Академію Військово-Морських сил імені Нахімова. До зради наш земляк служив у Севастополі (військова частина А4408). Командував корветами «Луцьк» і «Тернопіль». Остання посада у ВМСУ — заступник командира Севастопольської військово-морської бази. У березні 2014 року зрадив присязі народу України і переметнувся до росіян. Про нього є інформація на сайті «Миротворець». Зареєстрований чоловік у Євпаторії, де знаходиться авіамістечко.

Цікаво, що два роки тому ворожі ЗМІ писали про те, що військових, які порушили в 2014 році українську присягу і перейшли на бік Росії, відправляють у Сирію в першу чергу за спрощеною схемою: без їх згоди, без додаткової підготовки і без порад психологів. Це стосувалось військовослужбовців усіх звань. Мова тоді йшла і про Григорія Бреєва, який замість російської військової пенсії на морському курорті ризикував отримати останній притулок в сирійській пустелі. Втім, чи виконував бойові завдання у далекій країні наш земляк — таємниця. Бо отримати посаду командира нового фрегата не так вже й просто. Скоріш за все, треба вислужитись.

У військовій прокуратурі Військово-Морських сил Південного гарнізону підтвердили, що проти нашого земляка відкрите кримінальне провадження щодо факту його залишення в Криму після його окупації. Але досі вироку суду немає…

Вікторія Снігур