Путін на прес-конференції на саміті Шанхайської організації співпраці, повідомляє РИА Новости.

“План коригуванню не підлягає. Генеральний штаб під час операції приймає оперативні рішення. Щось вважається ключовим, основною метою – а основною метою є звільнення всієї території Донбасу, ця робота продовжується, незважаючи на спроби контрнаступу української армії”.

Президент країни-агресора запевняє, що “наступальні операції на самому Донбасі не припиняються, вони йдуть невеликим темпом, але послідовно, поступово російська армія займає нові та нові території”.

Путін також виправдовується, що Росія воює не повною армією, а лише її контрактною частиною, і “це пов’язано з певними параметрами особового складу”.

“Тому ми не поспішаємо у цій частині. Але, за великим рахунком, за своєю суттю, жодних змін немає. Щось генеральний штаб вважає важливим, щось другорядним, але основне завдання залишається незмінним, і воно реалізується”, – запевняє президент РФ.

Чи так це і скільки тут брехні – бачимо і реальності

Президент Росії Володимир Путін на пресконференції за підсумками візиту до Узбекистану заявив, що президент України Володимир Зеленський не має бажання зустрічатись з очільником Кремля, а також сказав, що не бачив пропозицій щодо гарантій безпеки для рф. Цікаво, Медвєдєв назвав їх мало не кінцем світу, а путлер не бачив?

Російське пропагандистське інформагентство “РИА Новости” цитує путінська: “Перша умова (щоб зустріч відбулася) – щоб вони (Україна) погодилися. Так вони ж відмовляються! Зеленський же оголосив! Публічно сказав – не знаю де, але публічно – що він не готовий і не хоче розмовляти з Росією”.

При цьому Путін послався на президента Туреччини, який вважає, що ця зустріч може принести позитивний результат.

Очевидно, що рф потрібна ця мирова угода для відновлення воєнного потенціалу та повторної війни.

А перемовини, щоб підтягти ресурси.

Днями, наприклад, зафіксували 400 автозаків, які  везли на передову  завербованих зеків з колоній рф.

Як відомо, після звільнення Збройними силами України населених пунктів Харківщини, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Москва не відмовляється від переговорів з Україною.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак та колишній Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен презентували рекомендації щодо Київського договору з безпеки для стратегічного партнерства України та держав-гарантів.

Раніше Путін на зустрічі з прем’єром Індії Нарендрою Моді заявив, що нібито “зробить усе, щоб швидше припинилася війна”, але обурений, що Україна хоче перемогти воєнним шляхом.

Одним словом, ця істота постійно бреше…

Андрій Власенко