Членам організованої злочинної групи осіб, які вчинили замах на контрабандне переміщення через державний кордон України особливо небезпечної психотропної речовини в особливо великих розмірах  повідомлено і змінено підозру.

Ось що повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури:

– За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури слідчим слідчого відділу УСБУ у Вінницькій області повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри організатору і двом членам організованої групи, які незаконно зберігали, перевозили з метою збуту особливо небезпечну психотропну речовину в особливо великих розмірах та вчинили замах на її контрабанду, крім цього – організатору повідомлено про нову підозру у вчиненні придбання та зберігання з метою збуту особливо небезпечних психотропних речовин в особливо великих розмірах  (ч. 3 ст. 307,  ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст. 305 КК України).

За даними слідства, 3 мешканці Київщини у червні 2022 року незаконно зберігали, перевозили з метою збуту особливо небезпечну психотропну речовину – PVP, в особливо великому розмірі (масою понад 3,5 кг), та вночі 6 червня цього року намагалися контрабандно перемістити її через державний кордон України поза митним контролем через річку Дністер неподалік одного з населених пунктів Вінницької області, однак  вимушено припинили свою злочинну діяльність, оскільки були викриті працівниками прикордонного наряду Могилів-Подільського прикордонного загону.

Крім того,  у ході оглядів місця події вилучено понад 65 кг кристалічної речовини, яка містить у собі особливо небезпечні психотропні речовини – PVP та 4-ММС, які незаконно придбав і зберігав з метою збуту організатор злочинної групи.

Загальна орієнтовна вартість зазначених вилучених психотропних речовин на «чорному» ринку сягає 37 млн грн.

У кримінальному провадженні проводяться слідчі дії для встановлення всіх обставин вчинення злочинів.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованих злочинів перед судом, членам злочинної групи загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від дев’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Андрій Власенко