Судом задоволено клопотання прокурора до підозрюваного у вчиненні смертельної ДТП, застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Ось що повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури:

– За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру 67-річному жителю Хмельницької області у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 286-1 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що спричинили загибель кількох осіб).

Слідством установлено, що 11.09.2022 близько 16 години водій, керуючи автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, рухаючись проїжджою частиною дороги по вулиці Центральній в с. Васютинці Жмеринського району, на заокругленні дороги ліворуч по напрямку його руху, не обрав безпечної швидкості руху, не врахував дорожню обстановку, внаслідок чого не впорався з керуванням, виїхав на праве узбіччя по напрямку свого руху, де допустив наїзд на двох пішоходів похилого віку, які рухалися узбіччям у попутному напрямку.

Внаслідок ДТП  потерпілі загинули: чоловік – на місці події, жінка – в лікарні.

Підозрюваного затримано у порядку ст. 208 КПК України.

Наразі йому вручено письмове повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 286-1 КК України та слідчим суддею задоволено клопотання слідчого, погоджене прокурором, та до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави.

Санкція ч. 4 ст. 286-1 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від 7 до 10 років позбавлення волі.

Андрій Власенко