Клята війна добралась і до масиву “Дружній”… Вчора похоронили Сергія Баранова, воїна, який брав участь в ній з самого початку. Залишилась без чоловіка молода дружина, без батька двоє неповнолітніх діток, а Україна – без захисника. Жителі масиву зробили все що змогли – зібрали кошти на допомогу, покосили бур’яни біля  дороги, встелили її квітами, провели в останню путь. Віддали шану тому, хто поклав своє життя ради нашого щасливого майбутнього. Вічна пам’ть тобі Сергію і всім загиблим захисникам України!

І, здавалося б, все по людськи . Здивувало лише одне – катафалк був без супроводу, а на похороні не було жодного представника ні з міської влади, ні від депутатського корпусу, ні з органів самоврядування населення! Не зрозуміло –  такий малий штат, всі дуже зайняті  чи для влади похорони воїнів  стали сірою буденністю?

Ще декілька днів тому, неподалік,  Тяжилів відвідував міський голова з перевіркою бомбосховищ. В цей день, ще вдосвіта, не встигло сонце зійти, як комунальні служби на шляху його слідування косили бур’яни, збирали сміття, підмітали і навіть латали ями на дорозі, щоб кортеж міського голови з чиновниками проїхали з комфортом. Чомусь на це завжди знаходяться гроші в бюджеті, а от хоча б прогрейдерувати дорогу до домівки загиблого воїна – нема. Так само як і нема кому з міської влади сказати слова подяки сім’ї загиблого… Боляче і соромно..  Маємо надію, що після війни все зміниться. Слава Україні!

Олександр Оверчук