В ці дні Вороновиця святкувала іменини.

Напевно і в страшному сні не могло приснитись мешканцям Вороновиці,  смт в передмісті Вінниці, що на їхню землю прилетять надзвукові ракети, які вперше у світі рашисти застосували саме в Україні.

Парадоксально, але саме у Вороновиці існує відомий в усій Україні Музей історіі авіації та космонавтики. Бо саме там жив і творив засновник авіації Олександр Можайський.

І тут мріяв та робив усе, щоб людина підкорила небо.

Мирне небо! Споконвічно людина думала, що небо це найкраще що може бути в її уяві.

Бо там незвідані зорі і планети… Там Рай!

Але кожного дня українці переконуються як же і його споганили рашисти… Бо найстрашніше прилітає з неба!

Я до кінця життя буду пам’ятати той гул з надр землі від тих надзвукових ракет. Наче пробивали двері в пекло…

А такі як я були за 15 кілометрів від епіцентрів вибухів випущених тоді, здається 7 ракет. А що відчули ті, по кому вони цілились?

Ракети цього класу проникають на 18 метрів під землю…

Але Вороновиця вистояла.

І вже після війни екскурсовод в музеї ім. Можайського буде говорити потомкам, через 10-100 і більше років, що тут не лише німецькі нацисти споганили маєток Можайських школою підготовки диверсантів, яка існувала тут,  але й рашисти. Які по Вороновиці із музеєм авіації, вперше у світі, застосували найсучасніші смертоносні надзвукові ракети «Кинджал».

І страшне начиння падало на голови ні у чому не винних людей в далекому тилу!

Тут буде все і про рани Вінниці, Жмеринки, Козятина, Києва, Харкова, Миколаєва, Одеси, Хмельницького, Львова, всіх міст  України, нанесені споганювачами неба і землі.

Щоб знали всі через століття – фашизм і рашизм – однакове зло! Але воно буде переможене!

Підтримаймо мужню Вороновицю!  Чим не привід людям з усього  світу  відвідати цей музей? І смт. Вороновицю – вся краса Поділля тут! Разом до Перемоги!

Ваш «33-й»