За словами керівника вінницького центру підтримки переселенців “Я Маріуполь” Олександра Халявінського, мирну акцію влаштували, аби довести, що маріупольці проти приєднання до Росії та не визнають фейковий референдум.

– Понад 200 тисяч маріупольців знаходяться на території України. По деяким даним в Маріуполі залишаються до 150 тисяч наших маріупольців, які сьогодні в заручниках, їх не випускають з міста, не дають їм змогу виїхати на територію України. Але ми знаємо, що люди хочуть в Україну, вони хочуть жити саме тут, — впевнений Олександр Халявінський.

Марупольці у Вінниці висловили протест про фейкових референдумів. І закликали повернути з полону усіх захисників цього міста-героя.

Повернення свого сина-гвардійця чекає Олена Ганжеєва. За її словами, 12 бригада НГУ, де служить і її син, захищали Маріуполь майже 3 місяці, після чого він потрапили в полон та знаходився в Оленівці. 30 липня зателефонував та сказав, що їх перевозять, проте не відомо куди. Після того зв’язку з сином немає.

– Ми просимо керівництво нашої країни, СБУ, щоб вони звернули увагу на цих хлопців. Це дуже складно, коли діти в такій ситуації, — закликала Олена Ганжеєва.

«Ми створюємо супротив окупації рідного міста своїм могутнім українським голосом у всіх куточках країни», — заявили маріупольці.

Примітно, що до маріупольців приєднались і вінничани, виказували свою підтримку землякам і прості перехожі.

Від редакції. Ми переконані, якщо перед наступною акцією буде посилена інформаційна складова, до акції приєднаються вже на сотні, а тисячі мешканців Вінниччини.

Тримайтесь браття і сестри! Вінниччина з Вами, з Вами вся Україна.