Європейський Союз запровадить санкції проти організаторів так званих референдумів у чотирьох окупованих областях України, які Росія здійснює з метою анексії.

Про це на брифінгу для журналістів у вівторок заявив речник Європейської комісії Петер Стано.

“Наслідки будуть для всіх людей, які беруть участь у незаконних, нелегітимних референдумах”, – підкреслив він.

Високопоставлений чиновник зовнішньополітичної служби ЄС Люк Девінь окремо заявив, що до пакету санкцій проти Росії будуть включені “особи, які, очевидно, пов’язані з останніми кроками з цими “референдумами”.

Ймовірно, сюди також увійдуть і громадяни держав Євросоюзу, які виконували роль “міжнародних спостерігачів” на незаконних голосуваннях.

Як відомо, в ЄС зараз обговорюють новий, восьмий пакет санкцій проти Росії за проведення псевдореферендумів на окупованих територіях України.

Президент Володимир Зеленський після зустрічі з главою МЗС Франції Катрін Колонною у вівторок заявив, що Україна очікує максимально жорсткої реакції міжнародних партнерів на “референдуми”.

Ставленики Росії в окупованих частинах Запорізької, Херсонської і Луганської областей уже оголосили результати своїх псевдореферендумів.

Так звана місцева “ЦВК” на окупованій території Запорізької області відрапортувала, що за підсумками підрахунку 100% бюлетенів 93,11% “виборців проголосували за входження регіону до складу Росії”.

На окупованій Херсонщині окупанти озвучили показник 87,05% голосів підтримки за приєднання до Росії.

Пізніше в так званій “ЛНР” озвучили свої результати – 98,42% “за”.

Нагадаємо, що ці області частково окуповані, а так звані “референдуми”, які організувала Росія на окупованих територіях абсолютно нелегітимні.

Жодна країна світу ще не заявила, що визнає їхні результати. Окрім Росії.

За прогнозами, ці території путіністи хочуть включити до кримського округу в складі рф.

Раніше СБУ повідомляло, що російські окупанти “підбили” підсумки фейкових “референдумів” на окупованих територіях України ще на початку вересня.

Андрій Власенко