Станом на вересень вінничани заборгували тільки перед КП «Вінницяміськтеплоенерго», яке є найбільшим теплопостачальним підприємством міста, 164 мільйони гривень.

Як повідомляють у міській раді, вінницькі теплопостачальні підприємства практично завершили підготовчі роботи та готові подавати тепло у квартири городян. Хоча майбутній опалювальний сезон може бути досить непростим та непередбачуваним, міська рада робить усе, аби вчасно та швидко реагувати на можливі виклики.

«Уже скоро, при відповідних погодних умовах, тепло буде подано у домівки вінничан. Але, ми маємо розуміти, що через загрози військового часу, цей опалювальний сезон може бути досить складним, – йдеться у дописі. – Тому нам усім потрібно як ніколи мобілізуватися, і, незважаючи на складні часи – робити свою роботу. Міська рада постійно тримає ситуацію на контролі, розробляються різні алгоритми реагування на можливі форс – мажорні обставини, аби у випадку чого якнайшвидше відновити надання послуг чи допомогти вінничанам в інший спосіб».

В департаменті також звертаються до городян з проханням, незважаючи на важкі часи, намагатися вчасно оплачувати комунальні рахунки%

«Ми сподіваємося, що городяни, розуміють усю складність ситуації і важливість в даних умовах вчасно розраховуватися за спожиті послуги. Навіть у мирний час, така проплата завжди було запорукою отримання послуги надалі, а у військовий час і поготів».

Для вінничан, які не мають змоги розрахуватися зі своїм боргом одразу, підприємство пропонує укласти договір реструктуризації. В цьому випадку спочатку сплачується 50% заборгованості, а решта – частинами впродовж визначеного часу.

Сергій Бойчук