У Крижополі — гучний скандал. Містом поширилась інформація, що на заправці в с. Голубече двоє місцевих держслужбовців сильно побили молодого чоловіка.

За словами Наталі, матері постраждалого Олега Денисюка, побили так, що в сина — струс мозку, зламана очна кістка на обличчі та пальці на руці й ще цілий букет травм. 24-річний Олег зараз лікується.

Пані Наталія розповідає:

– Один із учасників конфлікту, керівник секретаріату Крижопільського суду Ігор Колодій, після словесної перепалки із сином першим вдарив його головою в обличчя. А сварка виникла через авто, яке нібито дуже голосно гарчить. А спочатку жорстку виховну бесіду вислухав молодший брат Олега — Максим.

— Коли на заправку приїхав старший брат, то відразу увага переключилася на нього. Жару додавало те, що напідпитку були обоє. Але такі травми навряд чи допустимі у вигляді самоуправного виховного моменту, яку б посаду ти не займав. До того ж, свідки кажуть, що Олега били двоє. Що другим був посадовець Крижопільської селищної ради Ігор Василишен.

Бійка закінчилась у приміщенні заправки, коли приїхала поліція

Побитого Олега забрала «швидка». А далі ми з чоловіком пішли по інстанціях і почали розуміти, що справу цю намагаються «спустити на тормозах», — продовжує Наталія Денисюк.

— То документи пропали з історії хвороби сина, які підтверджували травми, то слідчий десь подівся, то медичні обстеження Олега затягувались. Але ми написали заяви до поліції, до ДБР у Хмельницькому. По справі відкрили кримінальне провадження, яким оголосили підозру Ігорю Колодію.

Але ми почули від людей з оточення посадовців, що нам нічого не світить, бо тут у держслужбовців «все схвачено». І ніби нікого з них не покарають. Бо один з них має відношення до тероборони і своя людина у військкоматі, — додає матір потерпілого.

– І дійсно, буквально через кілька днів моєму чоловікові прийшла мобілізаційна повістка. А на словах від «вихователів» наших синів передали, що коли ми будемо рипатись, то повістки прийдуть ще й обом синам.

Навіть попри цей тиск ми не збираємось відступати

Нам всі знайомі та сусіди кажуть, що треба йти до кінця, по всіх інстанціях. Бо завтра жертвами нетверезих розборок з боку посадовців можуть стати інші хлопці, яких ще зроблять інвалідами, — повідомила пані Наталія.

Родичі постраждалого збирають документи і готові йти до кінця

За коментарем ми звернулися до названого свідками можливого учасника конфлікту, секретаря Крижопільської селищної ради Ігоря Василишена.

Ось що він повідомив: «Мене там не було. Я був на той час вдома. Не розумію, для чого поширюють про мене інформацію, ніби я когось бив. Це не про мене, я людина пряма, чесна і справедлива. Я чув про цю бійку. Кажуть, що там всі були п’яні і не розуміли, що роблять. Чи був там Колодій — не знаю. Нехай поліція з’ясовує, хто винен».

Це вже не перше звернення до редакції про те, що роти незгодним із зловживаннями місцевих чиновників затикають повістками в армію. Ця тривожна тенденція насторожує. Коли одні воюють на фронті і кладуть своє життя за справедливу Україну, інші використовують ЗСУ для залякування людей та прикриття свого «беспрєдєла».

Сподіваємось на об’єктивне розслідування цього конфлікту та готові вислухати інші точки зору.

Сергій БОЙЧУК