Вони запросили в командування наказу про відступ. Але їм його не дали. Кажуть, що особисто Путлер, який керує операцією. Але ситуація була настільки безнадійною, що невдовзі прозвучав посил пропагандосів про жест «доброї волі».

Сьогодні Збройні Сили України, а саме 81 окрема аеромобільна десантна бригада спільно з підрозділами Національної гвардії України, батальйоном Кульчицького звільнили та взяли під контроль населений пункт Лиман Донецької області”, – повідомили військові.

Крім того звільнено ще 5 населених пунктів, які поряд з Лиманом.

Міноборони Росії заявило про відведення військ із Лимана. Однак заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомляла, що в Лимані ще тривають бої.

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай очікує початку деокупації Луганщини після звільнення Лимана Донецької області.

Гайдай в ефірі телемарафону заявив:

“Після того, як Лиман залишать (якщо зможуть і якщо встигнуть) окупанти, буде починатись деокупація Луганської області. Ми всі на це чекаємо, ми підготувалися”.

Водночас він зазначив, що яким чином і з якого напрямку буде відбуватися деокупація – це питання до військових.

Гайдай також розповів, що окупанти, які тікають з Лимана, викладають відео про те, що їх покинули і вони не знають, що робити.

Кадиров різко розкритикував здачу Лиману генералом Лапіним. Назвав його «бездарем».

Запитав, чому він керував операцією за сто кілометрів в тилу, а не був на передовій з солдатами.

Взяття Лимана викликало глузливі коментарі у світі. Західні ЗМІ: Путін став першим у світовій історії загарбником, який оголосив про анексію територій у момент, коли його війська з цих територій відступають.

Андрій Власенко