В ньому він запропонував віддати Крим рф і припинити війну.

Ілон Маск заявив, що Крим був переданий Україні нібито “помилково” Хрущовим.

Американський мільярдер, глава SpaceX Ілон Маск запропонував завершити російсько-українську війну, віддавши частину української території Росії.

До своїх читачів у Twitter Маск звернувся з опитуванням, як вони бачать закінчення війни.

Маск вважає, що мир може наступити після того, як Україна відмовиться від Криму, який, за його словами, нібито був “помилково” переданий Україні Хрущовим. У цьому випадку останнє слово має бути за самим народом.

Ще у варіантах – забезпечення Україною водопостачання окупованого Криму і нейтралітет.

“Досить імовірно, що врешті-решт так і буде – питання лише в тому, скільки людей помре до цього. Також варто відзначити, що можливим, хоча і малоймовірним результатом цього конфлікту є ядерна війна”, – додав окремим твіттом американець.

Зокрема, він вважає, що умовами для встановлення миру між Україною та росією є:

провести ще один референдум на окупованих українських територіях, вже під наглядом ООН

віддати Крим росії (бо він нібито їй і належав з 1778 року аж до “помилки Хрущова”)

Україна має залишитися нейтральною (не вступати в НАТО).

Тисячі користувачів не змогли стримати емоції. Під постом про опитування вони висловили Маску все, що думають про таку пропозицію миру. Відгукнувся навіть старший радник при Конгресі США Пол Массаро: “Україна звільняє всю свою суверенну територію. Росія деколонізується, демілітаризується і денуклеаризується”. Його відповідь набрала навіть більше лайків, ніж пост Маска.

А колишній посол України в Німеччині Андрій Мельник просто його “послав”: “Пішов на*уй” – моя дипломатична відповідь”.

Київське англомовне видання “KyivPost”, своєю чергою, зазначило: “Ілоне, ти крутий хлопець, і спасибі за Starlink, але було б дуже добре, якби ти проводив голосування щодо тих речей, у яких ти обізнаний. Ми не проводимо голосування по апартеїду і Нельсону Манделі”.

Український журналіст-розслідувач. Данило Мокрик звернув увагу на логічну помилку в пості Маска: “Змішання навіть таких базових політичних термінів, як “вибори” і “референдуми”, мабуть, не заважає пропонувати великі геополітичні рішення і оцінювати історичні політичні ходи (“помилка Хрущова”, лол)”.

До цього позиція Ілона Маска щодо Украіни була іншою. Видно хтось з оточення не те йому «наплів». Ідеологи «руского міра» давно крутились біля мільярдера.

Бо відомо, що Ілон Маск в цілому підтримує Україну перед обличчям невиправданої агресії Росії, про що свідчить його рішення, зокрема, забезпечити українських військових терміналами Starlink.

Starlink свого часу “повністю зруйнував інформаційну кампанію Путіна”. З посиланням на розвідки США, ЄС і Британії повідомлялось, що всього за годину до вторгнення Росія зламала мережу Viasat, яку використовували українські військові. Тоді SpaceX оперативно розмістила близько 50 супутників над Україною.

Наразі Starlink в Україні використовують не тільки для зв’язку в обложених містах і на фронті, але і для роботи артилерії і скидання бомб на позиції загарбників.

У березні Маск навіть викликав Путіна на дуель за Україну. А у вересні мільярдер відклав “угоду століття” з Twitter через Путіна і перспективи Третьої світової.

Ілону Маску відповіли Зеленський і мер Києва Кличко.

Зокрема Президент Володимир Зеленський відреагував на «пропозиції» генерального директора компанії Tesla Ілона Маска, який організував опитування зі своїм «баченням» досягнення українсько-російського миру.

Про це йдеться у твіттері Зеленського, де він організував власне опитування.

Твіт Зеленського містить запитання: Який Ілон Маск вам подобається більше?   Варіанти відповіді:

той, що підтримує Україну;

той, що підтримує рф.

На  даний час, 92% учасників голосування відповіли, що їм подобається Маск, який підтримує Україну.

Андрій Власенко