Про це повідомила перший заступник голови Вінницької ОВА Наталя Заболотна:

– Через повномасштабне вторгнення росії кількість людей, яким необхідні реабілітаційні послуги, різко зростає. Тому доступ до реабілітаційних послуг для українців повинен бути швидким та якісним, – заявила Наталя Заболотна під час візиту на Вінниччину Тетяни Ломакіної – уповноваженої Президента України з безбар‘єрності. Пані Тетяна приїзала оглянути лікарні та дізнатися про потреби у медичних закладах.

Відвідали Хмільницьку обласну фізиотерапевтичну лікарню та Вінницьку обласну клінічну лікарню ім. М. І. Пирогова.

– У Вінницькій області задіяно 24 лікарні для лікування поранених військових. 15 закладів охорони здоров’я на Вінниччині підписали угоду з НСЗУ по пакету «Медична реабілітація дорослих та дітей від трьох років ураженням опорно-рухового апарату» та 14 закладів – по пакету «Медична реабілітація дорослих та дітей від трьох років з ураженням нервової системи, – повідомила Наталя Заболотна.

– Сьогодні, як ніколи, має приділятись увага якісній реалізації, особливо наших Захисників і Захисниць, адже це дозволить зменшити їхню інвалітизацію та допоможе повернути до активного життя тих, хто сьогодні боронить нашу країну.

Впевнений, що об’єднавши зусилля ми зможемо посилити спроможність реабілітаційних закладів Вінниччини, – підсумовуючи зустріч зазначив Сергій Борзов – голова Вінницької ОВА.