Як це пухнасте 2-річне «м’явкало» стало таким популярним і які мріє мати дивіденди від зіркового статусу – розповіла його господарка Наталя.

– Як виникла ідея завести Кокосу сторінку в соцмережі?

– Елементарно просто, бо у різних лисичок і хом’ячків є сторінки в Інстаграмі, а у нашого красеня не було. Тепер він зірка соцмережі — cutecoconutcat, хоча й не дуже любить фотографуватись. Мабуть, від свого зіркового статусу вередує? Але ні, він у нас вихований і культурний… Звісно, що його сторінку веду я, коли є час після роботи в своїй інтернет-крамниці постерів та карт.

– Чому його назвали Кокос?

– Це ім‘я коту дали його перші власники, і він не дуже впирався. Тепер для Інстаграму нік Кокос дуже підходить, бо читачі хочуть бачити і читати про щось приємне, тепле і екзотичне. Тим більше, що Кокос «пише» свою сторінку переважно англійською, українською, польською чи за потреби російською.

– 11 тисяч підписників cutecoconutcat — – це для тваринки із Вінниці рекорд?

– Можливо… Але в світі є досить багато тварин, що мають по 100 тисяч фанатів в соцмережах. А є і «мільйонники»! Та переважно це тваринки з інвалідністю чи після важких аварій, яких більше жаліють, люблять і «лайкають» користувачі соцмереж. А вони, в свою чергу, на цій популярності зароблять гроші на рекламі чи для благодійних проектів. І це нормальна практика в Європі та світі.

– А Кокос із Вінниці заробляє в Інтернеті?

– Поки що ні… Але він мріє про це, щоб на рекламі мати кошти на притулок для бездомних собак… Адже це рік Собаки, і їм також потрібна допомога. Втім, поки що на його сторінку здебільшого приходять прохання від дітей та бабусь зробити спільне фото, погладити і разом весело провести час. Особливо наш кіт затребуваний як «антидепресант»! Бо люди пишуть Кокосику, що фотки та ролики із ним відганяють в холодну зимову погоду від них хандру і поганий настрій. А наша «зірка» Інстаграму свою хандру відганяє улюбленими паперовими «іграшками» — коробками, листками чи обгортками від цукерок! Тим більше, що після свят цих іграшок в нашому домі вистачає. Тому чекайте на нові круті фотки та відео на сторінці Кокоса – cutecoconutcat!