Протезування аортального клапана та висхідної аорти (операція Бенталла) через міністернотомію – таку операцію вперше зробили на базі Вінницької обласної клінічної лікарні ім. М. Пирогова.
62-річного вінничанина оперували фахівці Національного інституту серцево-судинної хірургії імені Миколи Амосова спільно з кафедрою ендоскопічної та серцево-судинної хірургії Вінницького національного медуніверситету.

Аневризма аорти є однією з причин раптової серцевої смерті. І тут головне вчасно прооперувати такого пацієнта.
Цього разу кардіохірурги подарували життя пацієнту – чоловік уже вдома, почувається добре.
Фахівці відзначають, що операція такого рівня – великий крок вперед для розвитку кардіохірургії Вінниччини.
– Дякуючи постійній підтримці директора Національного інституту серцево-судинної хірургії імені Миколи Амосова АМН України Василя Васильовича Лазоришинця наші медики роблять справжні сенсації, – каже голова Вінницької ОВА Сергій Борзов. – Як було у квітні, коли 4 години тривала операція на відкритому серці однорічного хлопчика з Миколаєва: на 16 хвилин серце дитини зупинили – за нього працював апарат штучного кровообігу. Це відбулося у нас – у Вінницькій обласній дитячій лікарні. Під час війни.
У нас є кому рятувати серця!
Команда кардіохірургів під керівництвом і за безпосередньої участі академіка Василя Васильовича Лазоришинця, цього року провели 10 операцій на відкритому серці на базі обласної дитячої лікарні.