– Ми не можемо зібрати мітинг жителів містечка із телебаченням у день проведення сесії ради – це заборонено у воєнний час. Цим і користується владна сім’я. Залишаються тільки письмові звернення, які водоканал приймає лише до 12 жовтня. Не зробите цього, не будете протестувати, мовчки позгинаєте голови – буде всім вода по 100 гривень від влади Василишених, – обурюються люди у місцевих пабліках.

Незгодні з підвищенням тарифів на воду пишуть такі звернення:

“Ми, жителі смт Крижопіль висловлюємо своє категоричне непогодження із планами КП «Крижопільводоканал» про наміри збільшення тарифів на комунальні послуги, які становитимуть за 1 м. куб:

на централізоване водопостачання – 50,24 грн., водовідведення – 48,95 грн. Разом – 99,19 грн.

Замість того, аби бездумно та безпідставно збільшувати вартість послуг до рівня найвищого в Україні, вимагаємо від керівництва КП «Крижопільводоканал» відшукати способи зменшення неповоротних втрат водопостачання, коли 30% піднятої на поверхню води йде у землю, або розкрадається необлікованими споживачами.

Схематично втрати підприємства виглядають так: 20 днів на місяць воно подає воду крижопільчанам, а 10 днів КП «Крижопільводоканал» просто спостерігає, як 30% викачаної води виливається із труб у землю.

На майбутніх виборах ми врахуємо те, що начальник КП «Крижопільводоканал» є головою місцевого осередку політичної партії ВО «Батьківщина», а все керівництво селищної ради – від партії «Українська стратегія Гройсмана», і зробимо відповідні висновки.

Від керівництва Крижопільської селищної ради вимагаємо розглянути доцільність перебування на керівних посадах КП «Крижопільводоканал» осіб, які через невміле керівництво планують безпідставне підвищення тарифів на воду.

Від депутатів Крижопільської селищної ради вимагаємо не затверджувати підвищені тарифи на комунальні послуги із водопостачання та відведення, як антинародне рішення.

Керівництву Крижопільської селищної ради, яке планує затвердити підвищені тарифи на комунальні послуги із водопостачання та відведення, і таким чином у воєнний час залізти у кишеню жителям смт Крижополя, пропонуємо добровільно подати у відставку та звільнити займані посади, як особи, що не справились з управлінням Крижопільською громадою.

Вимагаємо від депутата обласної ради Юрія Василишена оприлюднити свою позицію стосовно рішення керівних членів його сім’ї про підняття тарифів для населення. Інакше, для чого нам, такий депутат? – обурюються споживачі в Крижополі.