Цьогоріч він пройшов усьоме. 12 січня на площі перед  місцевим будинком культури зібралося 20 сільських громад та одна об’єднана Росошанська територіальна  громада.

– На фестиваль з’їжджаються територіальні громади Липовецького району. Звичайно, разом з ними  й керівники сільських та об’єднаних громад. За святковими столами різдвяні калачі, випічка, те, що приготовлено руками наших  господинь. На обході територіальних громад керівники нашого району завітали у кожну хату, де їх щиро зустріли господиня та господар, припрошали скуштувати святкову кутю та різдвяний калач. І, звичайно, пісня – від серця, від душі. Також сьогодні на святі «Різдвяне диво» провели конкурси на кращий різдвяний калач та конкурс на краще виконання колядки чи щедрівки, – розповідає керівник колективу районного будинку культури Вікторія Терлецька. – Проводили акцію «Подаруй солдату на Святвечір подарунки». Із кожної територіальної громади були даровані  калачі чи різдвяні пампушки, випічка. Потім це все завезли до військового госпіталю у Вінницю.

Найкраще защедрував, на думку журі, вокальний  ансамбль «Оберіг» Зозівського будинку культури, а в номінації «Кращий різдвяний калач» перемогла Трощанська сільська територіальна громада.

– Випікаю короваї вже років 5 за бабусиним рецептом. Рецепт не дам, це таємниця сімейної традиції. Вчу й дочку випікати, вона мені часто допомагає. Усю випічку пороздаємо добрим людям. Усі охочі зможуть почастуватись, – розповідала майстриня Людмила.

Фото Олексія Бойка