Їх провокує агресія рф.

Міністерстві закордонних справ України назвали “переведенням стрілок” заяви посадовця російського МЗС, який звинуватив Київ у підбурюванні Кишинева на “силові дії” щодо Придністров’я.

Таку заяву опублікував речник МЗС Олег Ніколенко.

Директор другого департаменту країн СНД МЗС Росії Олексій Поліщук, як повідомлялося, нагадав про теракти у невизнаному регіоні у квітні-червні, сліди яких Тирасполь “побачив” в Україні, заявив про розкручування Україною ідеї про загрозу російського контингенту в Придністров’ї, буцімто щоб спровокувати Кишинів на силові дії і розхитати ситуацію в регіоні.

“Заява Поліщука, як кажуть у Києві, не від великого розуму і перевести стрілки йому не вдасться. Єдиною силою, яка скоює терористичні акти, веде загарбницькі силові дії, намагається розхитати внутрішньополітичну ситуацію в країнах нашого регіону, є Росія. А Україна завжди стояла і стоятиме на захисті миру та процвітання в регіоні та поважатиме суверенітет і територіальну цілісність Молдови”, – наголосив Олег Ніколенко.

Нагадаємо, президентка Молдови Мая Санду висловила думку, що у разі перемоги України у повномасштабній війні, розв’язаній Росією, могли б виникнути умови для врегулювання придністровського конфлікту.

Андрій Власенко