Сьогодні День її вшанування. До неї радять звертатись у найважчих ситуаціях.

Ікона чудодійна. Від неї йде тепло.
Щодень звертаєм погляд в Небеса,
Уклінно, Богородице, благаєм –
Моли у Сина Божого тепла
Для тих хто Батьківщину захищає.
Молись за наших славних вояків –
Вони Твоєї Ласки заслужили.
Допоможи здолати ворогів –
Підтримай їх, щоб всі вони вціліли.
Ми знаєм, Тобі Матінко, болить,
Коли невинні діточки страждають,
Допоможи пекельне зло зломить –
Нехай їм зорі радості сіяють.
Позбав, Пречисто, нас жахіть війни,
Осяй нам миром в завтрашнє дорогу,
Додому всіх героїв поверни.
Позбав страждань. Молись за перемогу.

Для довідки:

Браїлівська Ченстоховська ікона Божої Матері — один із найперших чудотворних образів Вінниччини і найстаріший список у світі.

Образ Ченстоховської не забуває ніхто з тих, хто відвідує жіночий монастир у Браїлові, бо ікона має чорний лик. Але коли підходиш ближче, то бачиш чіткі риси обличчя, руки Божої Матері і Господа й, цілуючи ікону, відчуваєш тепло. Ікону щоранку опускають для поклоніння. В народі її називають «Непереможна Перемога » і звертаються по допомогу у найважчих ситуаціях.

Це один з ранніх списків. Цю ікону перші християни Палестини подарували Цариці Олені в монастир, який вона збудувала в Єрусалимі. Звідти святиню привезли в Константинополь, а на Україну, точніше Галицьку землю, доставили святі Кирило і Мефодій. Потім ікона потрапила в Ченстохов, у Польщі, й там отримала назву Ченстоховська, або «Чорна Мадонна». Про цю велику святиню знав керуючий Вінниччиною, польський сенатор Михайло Кропивницький, і в 17 ст. перевіз її до нас.

Серед численних зцілень черниці монастиря  називають одне дуже зворушливе. Про нього свідчить лист у монастир від хворої на ДЦП 18-річної Марії з Києва, яка написала вперше. Дівчина розповіла, що все життя її годували з ложечки, бо від народження має дуже покручені руки. Але її мама якось побувала у Браїлові в монастирі і привезла додому святе масло від ікони. Вилила його у 3-літрову банку олії і кожен день втирала Марії у руки. Через рік дівчина сама змогла взяти ложку і почати їсти.

Віруючі, які приклоняються іконі, кажуть, що від неї йде тепло.

Молимось «Непереможній Перемозі» сьогодні і повсякчас.

Матінко Божа, пошли справедливий мир і перемогу Україні.

Тетяна Квасюк