Білоруські війська перекидаються на кордон з Україною

До білоруського Єльська, який знаходиться за 17 км від кордону з Україною, прибуде додаткова колона військової техніки начебто для навчань.

За інформацією ЗМІ, у Єльську (Гомельська область, Білорусь) найближчими днями пройдуть навчання біля будівель місцевого ДАІ та райвиконкому.

Додатковим підтвердженням цього є дані про скасування занять у музичній школі, яка розташовується навпроти цих будівель. Крім того, у дворі будівлі ДАІ було помічено скупчення міліціонерів з автоматами.

Є інформація, що 12 жовтня, до міста має прибути додаткова колона військової техніки. У зв’язку з цим усім організаціям доручили заборонити своїм працівникам тримати в руках телефони під час руху техніки, їм також рекомендовано уникати головних доріг і руху проїжджою частиною.

Відстань від Єльська до кордону з Україною становить менше ніж 17 км.

Відомо, що за указом самопроголошеного президента Олександра Лукашенка в Білорусі з 11 жовтня проведуть перевірку Збройних сил Білорусі. Оскільки, на думку Лукашенка, “Україна може напасти на Білорусь”. Цю провокаційну інформацію він озвучив перед керівниками силових структур республіки. Насправді, як повідомляють військові експерти, путін тисне на білоруського диктатора, вимагаючи підтримати рашистську військову агресію проти України.

Василь Головко