Нагадаємо, що за версією розслідувачів, мільярдер Ілон Маск зустрівся із путіним до публікації.

Він сам заперечив цю зустріч і наполягає, що зустрічався з диктатором лише раз в житті набагато раніше.

Завершення війни вимагає комунікації обох сторін, але президент РФ Володимир Путін нічого не робить – так Білий дім відреагував на інформацію про розмову мільярдера Ілона Маска і Путіна перед публікацією “мирного плану” для України у Twitter.

Речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, яку цитує Suspilne повідомила: “Сьогодні ми побачили чітке бажання Зеленського до миру. Він розповів свій план. Але завершення війни вимагає комунікації обох сторін. Та Путін нічого не робить. Це війна, яку почав Путін, і він може її завершити уже сьогодні. Україна бореться за свою демократію, за свою свободу. І ми будемо підтримувати її хоробрість у цій боротьбі. Ця війна занадто затягнулася”.

Політолог і засновник консалтингової компанії Eurasia Group Ієн Бреммер заявив, що Ілон Маск розповів йому про телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним перед публікацією “мирного плану” для України у Twitter.

За словами Маска, Путін у телефонній розмові висловив свою “готовність вести переговори”, але тільки за умови, якщо Україна визнає анексію Криму та чотирьох своїх областей, а також погодиться на постійний нейтралітет.

Також російський президент нібито сказав Маску, що РФ утілить ці цілі “не зважаючи ні на що”, зокрема з можливим використанням ядерної зброї, якщо Україна вторгнеться в Крим. Маск сказав Бреммеру, що “необхідно зробити все, щоб уникнути цього результату”.

Сам Маск заперечив, що перед публікацією свого плану “мирного врегулювання” говорив із президентом РФ. Він сказав, що  розмовляв з Путіним лише один раз  півтора року тому про космос.

Андрій Власенко