Просимо вашої допомоги. Хочемо звернутись до влади через газету та провести розслідування, щоб запобігти екологічній катастрофі. Справа в тому, що неподалік наших сіл на території колишньої військової частини, що знаходиться в лісовому масиві (Людавське лісництво) площею 1400 га, наші можновладці вирізають 120 гектарів промислового лісу для того, щоб зробити сміттєзвалище. Вже викопали котлован глибиною 10 метрів. Незважаючи на заборони екологічної комісії обласної ради, екологічної прокуратури, рішень сесій навколишніх сіл і протести громад роботи продовжуються.

На Сході України йде війна, наші військові потребують матеріальної бази для підготовки особового складу. До влади кілька разів звертались армійці з групи «Альфа». Можновладці, підіграючи сепаратистам, навмисно знищують військове містечко.

Крім того, на території наших сіл знаходиться найбільше підземне озеро прісної води, а територія військової частини – на найвищій точці над рівнем моря. Якщo побудувати тут смітник, усі токсичні сполуки можуть потрапити в річки Згар, Рівець, Рів, які є притоками Південного Бугу, що протікає через Вінницю. Забрудненню річок можуть сприяти карстові печери, які розповсюджені навколо заповідника Ревуха за два кілометри від військової частини.

Якщо влада вважає місто Вінницю європейським, то нехай виділить ділянку під сміттєпереробний завод біля нової кондитерської фабрики «Рошен», як це зробили у Львові, адже це безпечно?! Маєм великі сумніви в тому, що вінничани так розбагатіли і готові платити за доставку сміття за 120 кілометрів у обидва боки.

Шановні можновладці! Подбайте про майбутнє наших дітей та онуків, щоб вашим дітям не соромитись за кордоном через той жалюгідний стан, в якому ми живемо.

З повагою, ініціативні групи зі збереження довкілля
сіл Новоселиця, Почапинці,
Людавка, Зоринці,
Курилівці та смт Браїлів

Коли верстався номер, селяни пікетували Вінницьку ОДА із вимогою припинити будівництво сміттєсховища.