При тому, що від Вінниці до столиці України 250 км, а до столиці Польщі — втричі більше, майже 800 км. Відчуйте різницю, як кажуть одесити! Чому ж на “Укрзалізниці” встановлений такий разючий дисбаланс цін на залізничні квитки?

– Все залежить від класу вагона. В одному потязі може бути три різних класи вагонів — фірмовий СВ, купейний, плацкартний. І, відповідно, буде три ціни квитків на одну і ту ж відстань, – стримано прокоментували службовці залізничного вокзалу.

Інше питання — повернення квитків у каси залізничного вокзалу. Гіркий досвід отримала вінничанка Марія Анатоліївна, коли спробувала повернути квитки на потяг на суперпопулярний передноворічний київський напрямок.

– Погоджуюсь із статтею “Знову, як дурні, будемо бігати по перону” у вашій газеті. На вокзалі я теж отримала моральний шок! А по фінансах вийшов справжній пшик! – розповіла пані Марія. – Разом з шестирічною донькою я повинна була їхати до Києва 30 грудня, перед Новим роком. Заздалегідь, за десять днів, брала квитки “з бою”, причому ледве встигла. Бажаючих було море!

Але через хворобу дитини довелось квитки повертати. Знову вистояла у величезній черзі. Продати комусь із черги не можна було, бо квитки іменні, з паспортними даними. Тепер увага! Дорослий квиток коштував 196 грн., а у касі мені повернули 10 грн. Дитячий коштував 148 грн., повернули 2 грн. Тобто, за майже 350 грн. касирка повернула мені всього 12 грн.! Я вухам і очам своїм не повірила! Що це за драконівські порядки? Це було на вокзалі у Вінниці майже за добу до виїзду.

– Якщо до відправлення поїзда залишається більше доби, у касі знімають з вартості квитка лише 40 грн. за операцію повернення і комісійний збір, – пояснила чергова по залізничному вокзалу м. Вінниці. – Але якщо до відправлення поїзда менше 24-х годин, то, згідно з інструкціями, знімається дуже багато коштів.

Дуже багато — це означає 95% вартості! Тобто, фактично “Укрзалізниця” не повертає нічого за квиток, зданий, наприклад, за 20 годин до від’їзду потяга. А за цей час його спокійно можна продати вдруге.