32-річний одесит у публічному телеграм-каналі активно створював публікації, в яких виправдовував збройну агресію РФ проти України та окупацію її територій

У своїх дописах чоловік прославляв російських загарбників та заявляв, що очікує їхнього параду в Києві. Залякував усіх, хто не погоджувався з такими твердженнями розправою, яка чекає на них у разі окупації.

Але вийшло інакше – Київський районний суд Одеси визнав громадянина України винним у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії РФ проти України, глорифікації її учасників (ч. 1 ст. 436-2 КК України).

Вироком суду, відповідно до затвердженої угоди про визнання винуватості, його засуджено до покарання у вигляді штрафу в розмірі понад 100 тис. гривень в дохід держави.

Але не всім пощастило укласти таку угоду зі слідством.

Наприклад, інформаторка росіян, яку СБУ затримала у Покровському районі Донецької області, отримала 9 років в’язниці за те, що наводила вогонь по ЗСУ.

Окрему підозру отримала колишня співробітниця одного з правоохоронних органів Херсонщини. За завданням російських спецслужб вона передала ворогу дані про щонайменше 23 патріотично налаштованих херсонців”.

За даними, які опублікували в СБУ, йдеться про колаборантку Вікторію Землянову.

На фото: в цій «пачці» зрадників Землякова третя.

Так що, як бачите, у нас є не лише патріотичний народ, героїчні ЗСУ, але й місцеві гниди. Гірші часом за московських вшивих фашистів.

Андрій Власенко