І це не поодинокі випадки, коли військові рф не хочуть воювати: Гайдай у Telegram: “Передові підрозділи 488-го мотострілецького полку (в/ч 12721, ППД – м.Клинці, Брянської області) 144-ї мотострілецької дивізії РФ намагаються тримати лінію окупації в районі Кремінної Луганської області.

Та лише за дві доби, 11-12 жовтня, передові позиції залишили 27 військовослужбовців, які склали зброю та відмовилися виконувати накази свого командування”.

Гайдай з посиланням на СтратКом повідомив, що після співбесід з елементами пресингу 22 з них заарештували й кинули під варту, а 5 – повернулися на позиції, бо командуванню вдалося їх залякати.

Російські військові, які вже побували в Україні, повертатися знову на поле бою не хочуть – вони масово пишуть рапорти на звільнення і достроково розривають контракти: “Так, серед 200 відмобілізованих військовослужбовців на базі 3-ї гвардійської бригади спецпризначення після участі у війні проти України кожен другий написав рапорт на звільнення або дострокове розірвання контракту”.

Водночас, за словами голови ОВА, готові йти в бій нещодавно мобілізовані.

Гайдай розповів, що близько 500 призваних військовослужбовців зі складу 205-ї окремої мотострілецької бригади 49-ї загальновійськової армії РФ вибули в зону бойових дій для поповнення втрат противника на тимчасово захоплених територіях.

За словами голови Луганщини, усі вони у засобах захисту, шоломах радянського зразка і з автоматами АК-12, що мають дуже негативний досвід застосування.

Гайдай додав, що саме їх кидають в бій проти Сил оборони України.

“Збройні сили України потроху просуваються вперед (на Луганщині – ред). Російські окупаційні війська стрімко намагаються вибудувати багатошарову лінію оборони. Вони будують в різних місцях захисні споруди, всю першу ділянку лінії фронту активно мінують, зокрема це стосується не тільки мостів та доріг, а й адмінбудівель”.

Андрій Власенко