Як на Вінниччині – чекаємо офіційних повідомлень.

Про це повідомили у Київській обласній військовій адміністрації.

Після масованих ракетних ударів, нанесених росіянами по містах України 10 жовтня, всі учні та студенти Київщини були переведені на дистанційне навчання на тиждень, до 14 жовтня.

“Наступного тижня, із 17 до 21 жовтня, заклади освіти Київської області продовжать працювати в дистанційному режимі”, – кажуть у Київській ОВА.

У відомстві говорять, що таке рішення обумовлене посиленою загрозою ракетних обстрілів з боку РФ.

“Йдеться про всі освітні заклади будь-яких форм власності – загальної середньої, дошкільної, професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти”, – розповіли у адміністрації.

А ось мер Києва повідомив про змішану форму навчання:

Заклади освіти Києва з 17 жовтня працюватимуть у змішаному режимі навчання.

Тим часом, міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет впевнений, що 70% навчальних закладів України можна запровадити принаймні змішане навчання.

Міністр вважає, що у школах, які мають атестовані повноважною комісією укриття, дітям буде безпечніше, ніж вдома.

“Дитина, яка знаходиться на 3-му, 7-му, 11-му поверсі іноді в більше небезпечному становищі при повітряній тривозі, ніж знаходячись у закладі освіти, в якому є укриття і кваліфікований персонал. Я сам був у закладах, де дітей супроводжують у сховища, дають водчику і де вони мають можливість займатися”, – сказав Сергій Шкарлет в ефірі телемарафону.

Утім, за словами міністра, МОН може лише рекомендувати, яку форму навчання вводити у тому чи іншому регіоні. Рішення ухвалюють воєнні адміністрації та керівники громад.

“Я завжди казав, що безпека на першому місці”, – говорить Шкарлет.

Андрій Власенко