Він зараз лікується та відновлює сили, бо ас неба і одному із Привидів довелось катапультуватись із літака, який був пошкоджений ракетою і запалав. Але Карая не лише відвів повітряне судно у безпечне місце, щоб воно не впало на місто та будинки, але й сам вижив.

Пілот розповів, що в той час вночі він збивав безпілотники-камікадзе, прислані ворогом на Вінниччину.

– Таких збив лише за один день п’ять та дві крилатих ракети.

До цього повідомлялось, що ДБР з’ясовує причини падіння військового літака на Вінниччині.

Як ми вже повідомляли, 12 жовтня  близько 21 години поблизу Вінниці зазнав аварії винищувач однієї із бригад тактичної авіації Повітряних Сил.

Льотчик успішно катапультувався, почувається добре. Він виконував бойове завдання із знищення над Вінниччиною ворожих дронів-камікадзе «Shahed-136».

З’явилися перші фото Героя. Його звати Вадим.

Цього дня пілот уже знищив п’ять «шахідів»: три – на півдні України і два – над Вінницею. А напередодні, під час масованого ракетного обстрілу, збив дві крилаті ракети окупантів.

Через невстановлені технічні причини льотчик почав втрачати керування машиною, але зробив усе можливе, аби відвести літак подалі від Вінниці.

Працівники ДБР з’ясовують обставини падіння військового літака.

Пілот у інтерв’ю повідомив, що поблизу смт Турбів, під час знищення чергового об’єкту, уламки збитого ворожого безпілотника зачепили кабіну літака, яким він управляв.

Пілот скерував винищувач МіГ-29 у поле, аби уникнути масштабних руйнувань та жертв серед цивільного населення. На щастя, він встиг катапультуватися. Зараз пілот, який назвав себе за позивним Карая (такий напис був і на його шоломі) госпіталізований.

Але стан його такий, що зміг дати інтерв’ю. Пообіцяв, що скоро повернеться у стрій.

Крім того, Карая заспокоїв українців і повідомив, що наші пілоти успішно навчились збивати іранські безпілотники, як і ракети.

І перемога обов’язково буде за нами. Бо йому з неба це краще видно. Як повідомили правоохоронці, потерпілих серед населення після падіння літака немає.

Тривають слідчі дії, призначені відповідні експертизи. Вказане провадження стане ще одним фактом документування злочинів агресора проти України.

Командувач Повітряних Сил ЗС України генерал-лейтенант Микола Олещук ініціював клопотання про присвоєння пілоту високого звання Героя України.

Нагадаємо, що 10.10. Україні ворог хотів влаштувати Армагедон, випустивши одночасно 84 крилатих ракети, 24 дрони-кімікадзе та сотні артилерійських снарядів.

10 жовтня 2022 року, під час масованого ракетного удару з боку Росії, підрозділи ПС у взаємодії з підрозділами ППО Сухопутних військ знищили 1 літак Су-25, 45 ракет різного типу, 22 дрони-камікадзе типу Shahed-136. 11 жовтня 2022 року було знищено вісім таких дронів-камікадзе, 20 крилатих ракет і три БПЛА.

Тобто наші Повітряні Сили ЗСУ збили більшу половину цього смертоносного начиння. І цим врятували Україну від запланованого колапсу. Цей ракетний удар був наймасштабнішим за всю історію людства і мав принести, за задумом рашистів небувалі руйнування Украіни, посіяти хаос і паніку…

А завдяки й таким пілотам як Карая, посіяв віру, що ворог буде знищений. І його мета зламати Україну і її ППО, перемогти ЗСУ не здійсниться ніколи!

Дякуємо пілоту Карая! В його особі всім захисникам неба і нашої рідної землі! Слава ЗСУ. Разом до перемоги.

Тетяна Редько
Людмила Поліщук