У заході взяли участь координатори(шкільні психологи) та учні-медіатори з ЗОШ І-ІІІ ст. №3 м. Хмільник, НВК: ЗШ І-ІІІ ст. –гімназія №1 м. Хмільник, НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. ДНЗ» с. Березна, ЗШ І-ІІІ ст. с. В. Митник, «НВК I-III ст. – ДНЗ» с. Лозова, ЗОШ І-ІІІ ст. с. Ш. Гребля, ДПТНЗ “Хмільницький аграрний центр професійно-технічної освіти” м. Хмільник.

Учні, котрі беруть участь у проекті, презентували свою діяльність, ділились позитивним досвідом застосування комунікативних навичок у своїх навчальних закладах. Також планували свою діяльність на наступні три місяці роботи служби порозуміння.

– Важливе завдання, що стоїть перед медіацією в школі, — створення безпечного середовища та профілактика правопорушень. У навчальних закладах надзвичайно важливою є навчально-виховна функція. У медіації діти навчаються управляти конфліктами, приймати рішення і відповідати за власні вчинки, слухати один одного, володіти навичками, які сприятимуть формуванню безпечного середовища у навчальному закладі.Основною метою зустрічі була підтримка функціонування новостворених служб порозуміння а також обмін досвідом та підведення проміжних підсумків діяльності медіаторів, – прокоментувала цю подію координатор проекту у м. Хмільник та Хмільницькому районі Тетяна Шевчук

Як показує практика, там, де конфлікти вміють врегулювати самі діти, проблем та негараздів значно менше: учні вчаться домовлятись між собою «мирним» шляхом, не застосовуючи агресії та проявляючи таким чином свою самостійність.

Зустріч відбулася в рамках проекту “Розвиток шкільних служб порозуміння в рамках Мережі правового розвитку”, що реалізує ГО “Білозерський центр регіонального розвитку” у співпраці з організаціями-членами МПР за підтримки Міжнародний фонд “Відродження”.

Наталя МІЩУК