Масштабний регіональний молодіжний проект з назвою «Квадрат» взялись впроваджувати в життя депутат Вінницької міської ради Світлана Ярова та заступник начальника управління молодіжної політики та оздоровлення ОДА Максим Студілко.

– Молодь, влада, бізнес та громада – чотири невід’ємні частини успішного розвитку Вінниччини – вважає керівник проекту Світлана Ярова. – Саме тому, наш центр названо як і чотиристоронню фігуру – «Квадрат». Він стане місцем навчання молоді поза формальною системою освіти та місцем якісного й змістовного молодіжного дозвілля.

На допрем’єрне відкриття «Квадрату» завітали й представники влади: голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, заступник Міністра молоді та спорту України Олександр Ярема та заступник Вінницького міського голови Галина Якубович.

В «Квадраті» планують проводити різноманітні музичні, літературні та розважальні заходи, щоб дати поштовх розвитку прогресивному молодіжному середовищу. Також в центрі візьмуться за освіту молодих людей, аби ті не виїжджали до Києва чи закордон: тут проводитимуться он-лайн навчання, тренінги, курси та семінари, буде здійснюватися підготовка фахівців під конкретних роботодавців. Для старшокласників та студентів відкриють лабораторію для проведення наукових досліджень та виготовлення прототипів власних ідей.

Щоб подолати «прірву» між молоддю та роботодавцем, в центрі створять бізнес-інкубатор та будуть допомагати молоді займати посади в органах місцевої влади та в місцевому бізнесі.

Залучатиметься молодь і для роботи на власному онлайн-радіо та телебаченні. В планах «Квадрату» також і відкриття студії звукозапису.

Під реалізацію задуманого, центру виділено близько 600 м ² в підвальному приміщенні телеканалу «Вінтера» (вул.Театральна, 15). Поки що, приміщення без ремонту, однак в цьому обіцяє допомогти обласна та місцева влада.

Ремонт та реконструкція «Квадрату», а також закупівля необхідного технічного обладнання обійдеться в 6,5 млн.гривень. Проектно-кошторисна документація, зі слів організаторів, вже готова.

За ці кошти тут також облаштують хостел або кампус, де зможе тимчасово проживати, на час занять, молодь з сіл та містечок області. Задумуються керівники проекту і над довезенням молодих людей з регіонів.

Між тим, обмежувати бажаючих навчатись в молодіжному центрі через вік не будуть. Принаймні, так обіцяє Світлана Ярова. Якщо людина відчуває себе молодою і в 55 років, їй будуть раді в «Квадраті».