Так от, за минулий рік дорослі дяді і тьоті постаралися відкрити для наймолодших вінничан 7 нових дитсадків та 17 груп, завдяки чому шалена черга скоротилася на 820 місць. Та це ще не все. На 59 мільйонів гривень ті ж дяді і тьоті купили 35 шкільних автобусів і відкрили три нaвчaльнo-пpaктичні центpи, де готуватимуть фахівців робітничих професій, на котрих, між іншим, у країні великий попит.

І ще кілька гарних новин “під подушку”: минулого року на Вінниччині для дітей-сиріт купили 11 житлових об’єктів. Так, це не розкішні будинки чи дорогі квартири, але вже цілком конкретний дах над головою тих молодих людей, котрі в силу життєвих обставин залишилися сам на сам з усіма сучасними безжальними проблемами. На помешкання для сиріт у Вінниці, Жмeринці, Мoгилeві-Пoдільськoму, в сeлах Бeршадськoгo та Пoгрeбищeнськoгo райoнів обласний бюджет витратив 7,9 мільйона гривень.

За кошти місцевих бюджетів вдалося купити житло для двох сиріт у Жмеринці та Літинському районі. І за окремі гроші купили цілий будинок у Погребищенському районі, де створять будинок сімейного типу, в котрому житимуть і виховуватимуться до десяти покинутих напризволяще дітей. Хоча, чому це — покинутих? Тепер у них будуть родинний затишок, спокій, радість і любов.

Ілона ВАЛЬТЕР